ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/05/2022 10:15

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Δύο κλιματιστικά ανά νοικοκυριό - Το ποσό που θα δίνει το κράτος

Για το πρόγραμμα επιδότησης νέων ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» και τους δικαιούχους μίλησε ο Κώστας Σκρέκας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Δύο κλιματιστικά ανά νοικοκυριό - Το ποσό που θα δίνει το κράτος
(Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Για το πρόγραμμα επιδότησης νέων ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» και τους δικαιούχους μίλησε ο Κώστας Σκρέκας. Οπως είπε, το πρόγραμμα ξεκινά τον Ιούνιο και ο προϋπολογισμός του μέτρου της απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών είναι 150 εκατ. ευρώ ο οποίος μαζί με τη συμμετοχή των δικαιούχων θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Ρεύμα: Το σχέδιο για εξοικονόμηση με... κόφτη στα κλιματιστικά στο Δημόσιο

Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35%-50% και θα μπορέσουν να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Ένα σπίτι μπορεί να αντικαταστήσει από μία έως τρεις συσκευές, αλλά δεν μπορεί να πάρει δύο ψυγεία ή δύο καταψύκτες, αλλά μπορεί να πάρει δύο κλιματιστικά. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος κατά 30%», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει κοινωνικά κριτήρια για τους δικαιούχους τονίζοντας ότι προηγούνται οικογένειες με μέλος με αναπηρία, πολύτεκνες οικογένειες και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, ο καταναλωτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτηση του είτε στο gov.gr είτε στο κατάστημα που πουλάει τις συσκευές δίνοντας το ονοματεπώνυμο του, τον ΑΦΜ του, τον αριθμό παροχής και δηλώνοντας ποια ή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Σημείωσε ότι μόλις κλείσει η πλατφόρμα, η οποία θα είναι σε λειτουργία για κάποιες μέρες θα γίνει ιεράρχηση, θα προκύψει ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι επιλαχόντες και στη συνέχεια ο ωφελούμενος θα πάει στο κατάστημα για να οριστικοποιήσει ποια συσκευή θα αγοράσει, θα πληρώσει και επί τόπου θα αφαιρείται η επιδότηση. «Δε θα περιμένει να την πάρει μετά την επιδότηση», επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ - ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ