Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του Power Pass, για την επιδότηση ως και 600 ευρώ στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Επιβεβαίωσε επίσης πως οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι και το τέλος του Ιουνίου και ακολούθως στις αρχές Ιουλίου θα αρχίσουν οι πληρωμές προς του δικαιούχους.

Διαβάστε ακόμη: Ανακύκλωση συσκευών: Με τρία βήματα οι αιτήσεις - «Οριζόντιες οι επιδοτήσεις στο ρεύμα»

«Θα είναι έτοιμη την επόμενη εβδομάδα. Δεν μπορώ να πω αν είναι Τετάρτη ή Πέμπτη, ξέρουμε ότι ο κόσμος ανυπομονεί. Έτσι κι αλλιώς, οι δηλώσεις θα είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου θα πιστωθούν τα ποσά στους δικαιούχους» είπε φιλοξενούμενος στον ΑΝΤ1 για να συμπληρώσει πως: «Ουσιαστικά, με τα κριτήρια που υπάρχουν, η επιδότηση αφορά το 98% των ανθρώπων στην Ελλάδα, οπότε θα είναι σαν τον εμβολιασμό, μια μεγάλη άσκηση και για το σύστημα. Θα ανοίγει για τις αιτήσεις η πλατφόρμα, κλιμακωτά, με βάση τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ του πολίτη. Τα στοιχεία θα αντλούνται αυτόματα από την ΑΑΔΕ και ο πολίτης θα επιβεβαιώνει ή θα αλλάζει τα στοιχεία. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει και δεύτερη φόρμα, για γονείς που πληρώνουν το ενοίκιο των παιδιών τους».

Παράλληλα μίλησε και για μια σειρά από πλατφόρμες για την παροχή βοηθημάτων σε πολίτες, όπως η πλατφόρμα για την αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα ενεργοποιηθιούν μέσα στον Ιούνιο.  Για την πλατφόρμα σχετικά με την αντικατάσταση ενεργοβόρων κλιματιστικών και άλλων οικιακών συσκευών, ο κ. Πιερρακάκης είπε πως η πλατφόρμα είναι έτοιμη και θα τεθεί σε λειτουργία, αλλά τις ανακοινώσεις για τον ακριβή χρόνο λειτουργίας της θα γίνει από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Αναφορικά με το fuel pass και το πρόβλημα που ανέκυψε για ορισμένους πολίτες, που ζήτησαν ψηφιακή κάρτα από την πλατφόρμα, χωρίς να έχουν έξυπνο κινητό που να την υποστηρίζει, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως «όταν έχει κάποιος μια προπληρωμένη ψηφιακή κάρτα, είναι δεδομένο πως πρέπει να έχει smartphone. Το επικοινωνήσαμε με κάθε δυνατό τρόπο. Εξ αρχής είχαν δοθεί δύο επιλογές και μπορούσε κάποιος να επιλέξει την πίστωση ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό». Ο κ. Πιερακάκκης είπε πως θα υπάρξει πρόβλεψη για αλλαγή στην επιλογή των δικαιούχων, που ακόμη δεν έχουν κάνει χρήση του βοηθήματος από την ψηφιακή κάρτα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA