Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ύψους 30 εκατ. ευρώ περίπου το υπουργείο Τουρισμού επιχειρεί να στηρίξει και φέτος τη ζήτηση για διακοπές αλλά και τις επιχειρήσεις του κλάδου που μετά από δύο χρόνια πανδημίας βρίσκονται αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης. 

Ετσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για αίτηση στο φετινό πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός για όλους», το οποίο δίνει την ευκαιρία για φθηνότερες διακοπές. Μάλιστα, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την άυλη, ψηφιακή κάρτα από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του έτους, παντού και χωρίς περιορισμούς.

Το voucher των 150 ευρώ που θα δοθεί σε ψηφιακή κάρτα και θα εξαργυρώνεται άμεσα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τα καταλύματα και στα ακτοπλοϊκά, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Ουσιαστικά οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ψηφιακή κάρτα και για φαγητό, ποτό.

Δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA