Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρεμιέρα σήμερα για την allazosyskevi.gov.gr μέσω της οποία θα δίνεται το voucher για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους και για την πρώτη μέρα τη δυνατότητα θα έχουν εκείνοι των οποίων λήγει σε 1 και 2. Σύμφωνα, δε, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει γύρω στις 4-5 το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμη: allazosyskevi.gov.gr: Ως τα 710 ευρώ η επιδότηση για αλλαγή ηλεκτρικής συσκευής

Οπως επισήμανε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 από το πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν μέχρι 3 συσκευές. Οι συσκευές αυτές είναι ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά και οι ωφελούμενοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν έως 2 κλιματιστικά και μια άλλη συσκευή της επιλογής τους ή έως 1 συσκευή κάθε είδος.

Στην πλατφόρμα θα μπορούν να καταθέσουν όλοι αίτηση χωρίς αποκλεισμούς, αλλά θα υπάρξει μια μοριοδότηση ανάλογα με το εισόδημα ή άλλα κοινωνικά κριτήρια. Όσοι δεν επιλεχθούν θα παραμένουν στη πλατφόρμα ως επιλαχόντες, ώστε αν καταστεί εφικτό να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος να επιλεγούν στη συνέχεια.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει αίτηση για ένα σπίτι. Όταν επιλεγεί ο δικαιούχος θα λάβει ένα μήνυμα στο κινητό του, το οποίο θα περιέχει και τον αριθμό του εκπτωτικού κουπονιού. Στη συνέχεια θα πάει στο κατάστημα της επιλογής του, το οποίο έχει την υποχρέωση να ελέγξει αν η συσκευή που πρέπει να αντικατασταθεί πληροί τις προϋποθέσεις και να φροντίσει για την ανακύκλωση της.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες συσκευών

  • Κλιματιστικά
  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης. Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA