Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε διευκρινίσεις για τη νέα επιδότηση (Fuel Pass 2) σε βενζίνη και πετρέλαιο προχώρησαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης το μεσημέρι της Τρίτης (21/6). Πέραν από τις διευκρινίσεις που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τον λόγο πήρε ο αναπληρωτής υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε ότι το Fuel Pass 2 απευθύνεται σε όλους τους πολίτες καθώς «κάναμε πιο δίκαια τα εισοδηματικά κριτήρια. Οι πολίτες έχουν εξοικείωση με την υφιστάμενη πλατφόρμα και θα μπορούν εύκολα να τη χρησιμοποιήσουν», είπε.

Στην πορεία αναφέρθηκε στον ρυθμό ανάπτυξης λέγοντας ότι «ήταν πολύ υψηλός το 2021, παρά την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης. Η ανάπτυξη αυτή είναι ποιοτική καθώς στηρίζεται κυρίως σε επενδύσεις και εξαγωγές. Ταυτόχρονα έχουμε και μια πολύ σημαντική μείωση της ανεργίας και αυτό επίσης μας δίνει καλύτερη πρόβλεψη για τα δημοσιονομικά περιθώρια του 2022». «Η αυξημένη ανάπτυξη έχει αντανάκλαση στα δημόσια έσοδα. Είχαμε υπέρβαση του προϋπολογισμού στο πεντάμηνο κατά 2,1 δισ. ευρώ», είπε.

Και συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός: «Τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό δείχνουν πολύ καλή πορεία για Απρίλιο και Μάιο. Είναι πολύ σημαντικό ότι η πορεία είναι ποιοτική. Στηρίζονται κυρίως σε αύξηση του κατά κεφαλήν εσόδου ανά τουρίστα». «Όλα αυτά γίνονται παρά τις τεράστιες εξωγενείς πιέσεις που αντιμετωπίζουμε και επιδρούν αρνητικά στο ΑΕΠ. Ο εισαγόμενος πληθωρισμός που οφείλεται στις αυξήσεις των διεθνών πηγών μας μειώνει το ΑΕΠ. Αυτές οι μειώσεις δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, δεν μπορούμε να επιδράσουμε, ούτε καν η ΕΕ ή οι ΗΠΑ», πρόσθεσε.

«Μπορούμε να βοηθάμε γιατί έχουμε ταχύτερη ανάπτυξη»

«Πρέπει να καταλαβαίνει ο πολίτης ότι είναι βαριά η επίπτωση στην οικονομία. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιορίζουμε την επίπτωση που έχουν οι αυξήσεις στα νοικοκυριά. Μπορούμε να βοηθάμε γιατί έχουμε ταχύτερη ανάπτυξη γιατί με συνέπεια προχωρήσαμε τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Προχωρούμε από τις μεγάλες συμβολικές στις μικρές που κάνουν πιο αποτελεσματική τη λειτουργία της οικονομίας. Μόνο στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε 68 διαφορετικές μεταρρυθμίσεις. Και βέβαια η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία. Τις μεταρρυθμίσεις τις κάναμε γιατί δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά παρά τις κρίσεις», τόνισε.

Και κατέληξε λέγοντας: «Γι αυτό έχουμε σήμερα τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που με ασφάλεια διαθέτουμε για τους πολίτες και θα συνεχίσουμε να τον διαθέτουμε όπως και όποτε μπορούμε με σύνεση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA