ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/06/2022 02:54

Βενζίνη: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το Fuel Pass 2

H κυβέρνηση κατάθεσε στη Βουλή την τροπολογία που «επισημοποιεί» τη νέα επιδότηση καυσίμων – Αφορά τους μήνες Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022 - Διαβάστε τι προβλέπει το Fuel Pass 2

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βενζίνη: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το Fuel Pass 2
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Την τροπολογία για τη νέα επιδότηση καυσίμων - το λεγόμενο και fuel pass 2 - κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης. Το συνολικό ποσό της οικονομικής διευκόλυνσης κυμαίνεται από 40 έως 100 ευρώ αναλόγως του οχήματος και του τόπου κατοικίας του δικαιούχου.

Σύμφωνα με τη συνοδευτική έκθεση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, οικονομική διευκόλυνση προς σκοπό συμβολής κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Το συνολικό ποσό της οικονομικής διευκόλυνσης κυμαίνεται από 40 έως 100 ευρώ αναλόγως του οχήματος και του τόπου κατοικίας του δικαιούχου καθώς και του τρόπου καταβολής (ψηφιακή κάρτα κατάθεση τραπεζικό λογαριασμό).

Ορίζεται ότι η ως άνω οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου τρίτων και υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού προνοιακού χαρακτήρα. Η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FUEL PASS ΒΟΥΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ