Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τροπολογία για τη νέα επιδότηση καυσίμων - το λεγόμενο και fuel pass 2 - κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης. Το συνολικό ποσό της οικονομικής διευκόλυνσης κυμαίνεται από 40 έως 100 ευρώ αναλόγως του οχήματος και του τόπου κατοικίας του δικαιούχου.

Σύμφωνα με τη συνοδευτική έκθεση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, οικονομική διευκόλυνση προς σκοπό συμβολής κάλυψη του κόστους κατανάλωσης  καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Το συνολικό ποσό της οικονομικής διευκόλυνσης κυμαίνεται από 40 έως 100 ευρώ αναλόγως του οχήματος και του τόπου κατοικίας του δικαιούχου καθώς και του τρόπου καταβολής (ψηφιακή κάρτα κατάθεση τραπεζικό λογαριασμό).

Ορίζεται ότι η ως άνω οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου τρίτων και υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού προνοιακού χαρακτήρα. Η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA