ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/06/2022 18:47

Fuel Pass 2: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επέκταση στο επίδομα καυσίμων

Πέρασε με ευρεία πλειοψηφία το απόγευμα της Πέμπτης (30/6) στη Βουλή, η τροπολογία για την επέκταση της επιδότησης καυσίμων (Fuel Pass 2) μέχρι τον Σεπτέμβριο - Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Fuel Pass 2: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επέκταση στο επίδομα καυσίμων
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το απόγευμα της Πέμπτης (30/6) στη Βουλή, η τροπολογία για την επέκταση της επιδότησης καυσίμων (Fuel Pass 2) μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε πως η νέα ρύθμιση θα αφορά περισσότερους δικαιούχους ενώ και η επιδότηση θα είναι μεγαλύτερη.

«Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν εισόδημα ως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε μέλος του νοικοκυριού. Υπολογίζεται ότι θα αφορά συνολικά 3,1 εκατ. κάτοχους οχημάτων από τους 3,5 εκατ. που είναι στο σύνολο», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Αφορά σε μείωση 44 λεπτά του ευρώ το λίτρο στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και 56 λεπτά στις υπόλοιπες. Συνολικά αφορά σε 180 λίτρα το τρίμηνο που αντιστοιχούν σε 600 χιλιόμετρα το μήνα ή 20 χλμ την ημέρα. Αυτή η επιδότηση με τα σημερινά δεδομένα ρίχνει την τιμή της βενζίνης κάτω από 2 ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FUEL PASS ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ