ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/07/2022 09:54

Επιδότηση ρεύματος για όλους χωρίς κριτήρια και όριο κατανάλωσης τον Ιούλιο - Από 200 ευρώ κάθε νοικοκυριό

Οριζόντια επιδότηση ρεύματος για όλους τους καταναλωτές, οικιακούς κι εμπορικούς χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και όριο κατανάλωσης ενέργειας - Στα 200€ τα νοικοκυριά, στα 240€ οι δικαιούχοι ΚΟΤ, στα 213€ οι αγρότες και στα 30€ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για το φυσικό αέριο τον Ιούλιο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επιδότηση ρεύματος για όλους χωρίς κριτήρια και όριο κατανάλωσης τον Ιούλιο - Από 200 ευρώ κάθε νοικοκυριό
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την κρατική επιδότηση για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις για τον Ιούλιο. Οπως είπε, η επιδότηση θα είναι οριζόντια και θα αφορά όλους τους καταναλωτές χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο κατανάλωσης ρεύματος. Το ποσό που επιδοτείται η μεγαβατώρα είναι 200€ για τα οικιακά τιμολόγια, 240€ για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, 213€ στα αγροτικά τιμολόγια,192€ για τους εμπορικούς καταναλωτές και 30€ ανά θερμική μεγαβατώρα για το φυσικό αέριο.

Η επιδότηση σε ποσά

  • 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές απορροφώντας έως το 84% της αύξησης
  • 240 ευρώ στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου απορροφώντας το 100% της αύξησης
  • Για τα αγροτικά τιμολόγια στα 213 ευρώ απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης
  • Για το φυσικό αέριο για τον Ιούλιο ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα
  • Για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς κλάδους με ισχύ παροχής άνω των 35 kva, επιδότηση 148 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Video Loading...

Ικανοποιητική η επάρκεια της χώρας

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι τα αποθέματα στη Ρεβυθούσα κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, πρόσθεσε πως ήδη έχει καταπλεύσει η νέα πλωτή δεξαμενή, η οποία θα καταστεί λειτουργική στα τέλη Ιουλίου και θα διπλασιάσει το απόθεμα. Οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία χωρίς διακοπές κι ελλείψεις, ενώ το φθινόπωρο θα είναι έτοιμος ο σταθμός Πτολεμαΐδα 5. Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου αν χρειαστεί το χειμώνα, ενώ σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται το απόθεμα νερού για τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Οι υποχρεώσεις των παρόχων ενέργειας

Ο υπουργός έκανε λόγο για οριζόντια κάλυψη όλων των κατοικιών χωρίς κριτήρια με την κυβέρνηση να απορροφά έως και το 84% της αύξησης στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόσθεσε ότι οι πάροχοι θα πρέπει να δίνουν εγκαίρως και με απόλυτη διαφάνεια τα τιμολόγια και πως αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής τον Αύγουστο. Οι πάροχοι εξάλλου υποχρεώνονται να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις τιμές του μεθεπόμενου μήνα, ενώ δίνεται η δυνατότητα αλλαγής παρόχου χωρίς ρήτρα (πέναλτι) αποχώρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΕΥΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ POWER PASS ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ