Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ανοίγει το Σάββατο, 16 Ιουλίου, και οι αιτήσεις αναμένεται να είναι πολλές. Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στις τελευταίες δοκιμές που γίνονται στην πλατφόρμα λίγες μόλις ώρες προτού οι δικαιούχοι κάνουν τις αιτήσεις τους για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». 

Διαβάστε ακόμη: Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Δεν επαρκούν οι ψυκτικοί για τα κλιματιστικά - Πρόταση για παράταση

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων θα γίνει η ηλεκτρονική κλήρωση από την οποία θα προκύψουν 200.000 δικαιούχοι, όσοι ήταν σωρευτικά οι δικαιούχοι τα προηγούμενα δύο χρόνια. Η υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως χάρη στο συνολικό κονδύλι, που ανέβηκε από 20 εκατ. ευρώ πέρσι σε 30 εκατ. ευρώ φέτος, έχει αυξηθεί το ποσό της επιδότησης ανά δικαιούχο από τα 120 στα 150 ευρώ.

Κάθε δικαιούχος θα «κατεβάσει» στο κινητό του μια άυλη κάρτα με το ποσό της επιδότησης, το οποίο θα μπορεί να διατεθεί μόνο για δαπάνες διαμονής. Απαντώντας σε παράπονα πως δεν διατίθενται δωμάτια για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού τον Αύγουστο, σε δημοφιλείς προορισμούς, η κυρία Ζαχαράκη είπε πως έχει αυξηθεί η επιδότηση κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να βρουν δωμάτια και τον Αύγουστο σε προορισμούς που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών.

Η υφυπουργός Τουρισμού υπενθύμισε πως από χθες άρχισε η υποβολή αιτήσεων και για το επιδοτούμενο πρόγραμμα τουρισμού που αφορά συνταξιούχους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA