Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι εννιά στους 10 που υποβάλουν αίτηση στο Power Pass στο πλαίσιο του β' κύκλου, θα μείνουν με τη... χαρά, καθώς η πλειοψηφία θα μείνει χωρίς κρατική αποζημίωση για το διάστημα Δεκέμβριος 2021 - Μάιος 2022 σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών προέκυψε ότι από τους 600.000 καταναλωτές οι οποίοι δεν πληρώθηκαν στο πρώτο κύκλο καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των αιτήσεων μόνο οι 40.000-50.000 θα δουν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Για τους περισσότερους, η αίτηση που είχαν υποβάλει «κόπηκε» καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 - Μαΐου 2022 ή οι επιβαρύνσεις ήταν μικρότερες των 30 ευρώ που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο επιβάρυνσης για να υπαχθούν σε καθεστώς αποζημίωσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα ποσά της αποζημίωσης θα αρχίσουν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων από μεθαύριο (21/7). Σημειώνεται ότι από τα περίπου 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που υπέβαλαν αιτήσεις, σε κατάσταση αναμονής είχαν μείνει περίπου 600.000 αιτήσεις ενώ για 1,9 εκατ. δικαιούχους επιδότησης από 18 έως και 600 ευρώ της πρώτης φάσης οι πληρωμές είχαν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα Τρίτη.

Χθες και σήμερα πληρώνονται κυρίως αποζημιώσεις των 600 ευρώ καθώς αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως οι πιστώσεις ποσών ξεκίνησαν από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα ποσά. Από το πρώτο γύρο των πληρωμών αποκλείσθηκαν 422.181 αιτήσεις λόγω μη εκπλήρωσης των όρων και των προϋποθέσεων.

Εξάλλου, επιπλέον ενίσχυση συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί τον Ιούνιο θα λάβουν τα νοικοκυριά χωρίς να χρειασθεί να υποβάλλουν νέα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Power Pass. Η αποζημίωση θα χορηγηθεί εφόσον μετά τον επανυπολογισμό των επιβαρύνσεων συνολικά για το 7μηνο Δεκεμβρίου - Ιούνιου και την αφαίρεση των κρατικής επιδότησης, των εκπτώσεων των παρόχων και του επιδόματος προκύψει πρόσθετο κόστος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA