ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/08/2022 23:38

Αργυρούπολη: Φοροδιαφυγή 635.000 ευρώ από πιτσαρία μέσω πλατφόρμας delivery - Στη φάκα της ΑΑΔΕ

Εκτός από... σπέσιαλ πίτσες, το συγκεκριμένο κατάστημα έκανε και σπέσιαλ φοροδιαφυγή, αφού είχε καταφέρει να κρύβει τζίρο 635.000 ευρώ - Το νέο λογισμικό της ΑΑΔΕ ανακάλυψε την απάτη τριών χρόνων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αργυρούπολη: Φοροδιαφυγή 635.000 ευρώ από πιτσαρία μέσω πλατφόρμας delivery - Στη φάκα της ΑΑΔΕ
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς εκτός των καθημερινών, επιτόπιων επισκέψεων σε καταστήματα σε όλη τη χώρα, για την έκδοση αποδείξεων, πραγματοποιούνται και στοχευμένοι έλεγχοι, που προκύπτουν από τον ειδικό λογάριθμο και λογισμικό της ΑΑΔΕ. Κάπως έτσι, εντοπίστηκε μία πιτσαρία στην Αργυρούπολη που δεν είχε κόψει 58.200 αποδείξεις για το διάστημα 2017-2019 με αδήλωτο τζίρο 635.000 ευρώ!

Διαβάστε ακόμη: Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 8 -12 Αυγούστου

Οι ελεγκτές εντόπισαν το συγκεκριμένο κατάστημα στην Αργυρούπολη και το ήλεγξαν για τρεις χρονιές, 2017 - 2018 και 2019. Τότε, διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση δεν έκοψε 58.200 αποδείξεις για παραγγελίες, που είχε πάρει μέσω πλατφόρμας - συνολικής αξίας 635.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 131.000 ευρώ. Εκτός από τα πρόστιμα, τους φόρους και τις προσαυξήσεις, που επιβλήθηκαν ήδη στην επιχείρηση, οι ελεγκτές συνεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό τα βιβλία του καταστήματος, ώστε και να δουν σε βάθος την υπόλοιπη φορολογική συμπεριφορά του, αλλά και να ελέγξουν και τις υπόλοιπες χρήσεις.

Video Loading...

Αργυρούπολη: Ετσι τους έπιασαν στη φάκα

Συγκεκριμένα, η συνεργασία των ελεγκτών με τις πλατφόρμες διανομής φαγητού αποδίδει όλο και περισσότερους καρπούς. Τα στοιχεία, που αποστέλλουν οι πλατφόρμες, αξιοποιούνται καθημερινά, δεδομένου ότι διαμορφώνουν - μαζί με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ - συγκεκριμένες στοχεύσεις επιχειρήσεων, μέσω των κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου. Έτσι, ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ έχει τη δυνατότητα, με τη χρήση έξυπνων λογισμικών:

  1. να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο των ψηφιακών δεδομένων, που παράγουν οι φορολογικοί μηχανισμοί, εντοπίζοντας μη τιμολογηθέντα δελτία παραγγελίας ή μαζικές εκπτώσεις στο τέλος της ημέρας ή αδικαιολόγητα μεγάλο όγκο ακυρωτικών.
  2. να συσχετίζει τις ληφθείσες παραγγελίες, μέσω των πλατφορμών παραγγελιοληψίας, με την έκδοση των αντίστοιχων αποδείξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΙΤΣΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΑΑΔΕ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ