ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/08/2022 20:25

Fuel Pass 2: Καθυστερούν οι πληρωμές στους δικαιούχους για το επίδομα βενζίνης

Κάθε μέρα αρκετοί είναι οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2, που κοιτούν τις αιτήσεις που έκαναν για το επίδομα καυσίμων, προκειμένου να δουν αν απορρίφθηκε η αίτησή τους στο vouchers.gov.gr ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Fuel Pass 2: Καθυστερούν οι πληρωμές στους δικαιούχους για το επίδομα βενζίνης
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Fuel Pass: Μπορεί να έχει περάσει μία εβδομάδα από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, όμως οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα για το επίδομα καυσίμων (φτάνει μέχρι και τα 100 ευρώ). Μάλιστα, κάθε μέρα αρκετοί είναι οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2, που κοιτούν τις αιτήσεις που έκαναν για το επίδομα καυσίμων, προκειμένου να δουν αν απορρίφθηκε η αίτησή τους στο vouchers.gov.gr ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται.

Διαβάστε ακόμη: Power Pass: Εκτακτη ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ προς τους καταναλωτές - Τι λέει για επιτήδειους

Υπενθυμίζεται πως στο ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκε για το Fuel Pass 2 δεν δίνεται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των χρημάτων. Συγκεκριμένα αναφέρεται «εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του. Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών)».

Για παράδειγμα μία αίτηση που έγινε στην πλατφόρμα την Τετάρτη παραμένει το πρωί της Δευτέρας 8 Αυγούστου «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα». Προς το παρόν επίσημη ενημέρωση για την καταβολή των χρημάτων στην τράπεζα ή στην έκδοση της ψηφιακής κάρτας δεν υπάρχει.

Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο κύκλο του Fuel Pass η καταβολή των χρημάτων γίνονταν 2 ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Τα στάδια της αίτησης

Μετά την αίτησή σας ΕΔΩ, εισερχόμενοι στην πλατφόρμα θα ενημερώνεστε για την κατάστασή της. Συγκεκριμένα τα στάδια είναι τα εξής:

 • Επεξεργασία από δικαιούχο
 • Απορριφθείσα
 • Υπό έλεγχο
 • Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα
 • Προς επεξεργασία από το τραπεζικό ίδρυμα
 • Εγκριθείσα

Πώς κάνετε αίτηση για βενζίνη στο gov.gr

Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ) και επιλέγετε το Fuel Pass. Εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:

 • Διεύθυνση email
 • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
 • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού
 • Επίδομα χωρίς αίτηση στο gov.gr
 • Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) κατά τις ημερομηνίες που προβλέπονται για τον ΑΦΜ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FUEL PASS ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ