ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/08/2022 19:22

Fuel Pass 2: Πιστώθηκαν τα χρήματα σε 1,8 εκατ. δικαιούχους - Το 1,4 προτίμησε χρήματα κι όχι άυλη κάρτα

Το «ζεστό» χρήμα προτιμούν 3 στους 4 που υποβάλουν αίτηση για την επιδότηση καυσίμων Fuel Pass 2 και όχι την άυλη προπληρωμένη κάρτα, παρότι έχει 15 ευρώ περισσότερα - Ανοιχτή η πλατφόρμα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Fuel Pass 2: Πιστώθηκαν τα χρήματα σε 1,8 εκατ. δικαιούχους - Το 1,4 προτίμησε χρήματα κι όχι άυλη κάρτα
Πηγή: eurokinissi, Pixabay
Ανάγνωση:

Συνεχίστηκαν χθες Πέμπτη (11/8) οι πληρωμές των δικαιούχων οι αιτήσεις των οποίων πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια και εγκρίθηκαν από το σύστημα της πλατφόρμας vouchers.gov.gr για το Fuel Pass 2 που επιδοτεί τη βενζίνη. Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους πληρώθηκαν 1.860.064 δικαιούχοι του Fuel Pass 2, με ποσό 131.427.380 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα 1.377.625 έλαβαν επιδότηση ύψους 92.321.710 ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό και 482.439 δικαιούχοι έλαβαν επιδότηση ύψους 39.105.670 μέσω της ψηφιακής προπληρωμένης κάρτας. Εως σήμερα έχουν καταβληθεί 155.294.615 ευρώ σε 2.193.074 δικαιούχους, ενώ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για επιπλέον αιτήσεις έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Απαραίτητη η υποβολή φορολογικής δήλωσης

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έχουν υποβάλει αίτημα για να λάβουν τα χρήματα από το vouchers.gov.gr και πληρούν τις προϋποθέσεις των εισοδηματικών κριτηρίων, θα πρέπει πρώτα να κάνουν την φορολογική τους δήλωση για το οικονομικό έτος 2020-2021. Αν δεν την έχουν υποβάλει, το σύστημα τους «πετάει» και δεν τους επιτρέπει να μπουν στο Fuel Pass βγάζοντας το μήνυμα «FuelPass 2 | Δεν έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το οικ. έτος 2021. Για να υποβάλλετε αίτηση Fuel Pass 2 θα πρέπει να έχετε υποβάλει πρώτα την φορολογική σας δήλωση για το οικονομικό έτος 2021».

Video Loading...

Πίστωση για Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο

Οχήματα

100€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής (νησιά)
85€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (νησιά)
80€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας (υπόλοιπη Ελλάδα)
65€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (υπόλοιπη Ελλάδα)

Μηχανές

70€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής (νησιά)
55€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (νησιά)
60€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας (υπόλοιπη Ελλάδα)
45€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (υπόλοιπη Ελλάδα)
Πώς κάνετε αίτηση για βενζίνη στο gov.gr
Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και επιλέγετε το Fuel Pass. Εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:

  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού
  • Επίδομα χωρίς αίτηση στο gov.gr
  • Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) κατά τις ημερομηνίες που προβλέπονται για τον ΑΦΜ τους.

Ερχεται και τρίτο πακέτο επιδότησης καυσίμων

Οπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τρία σημαντικά μέτρα στήριξης από τη ΔΕΘ (10-18 Σεπτεμβρίου) προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες που τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρούνται από την ακρίβεια που αποτελεί τη No.1 κοινωνική μάστιγα.

Στα πρόσθετα μέτρα του 2022 που θα περιλαμβάνει το καλάθι της ΔΕΘ εξετάζεται να είναι τα εξής:

Επιταγή ακρίβειας. Η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος φαίνεται να έχει «κλειδώσει» οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαμορφωθεί σε επίπεδα των 200-230 ευρώ, ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων, αφού εκτιμάται ότι θα χορηγηθεί σε μεγαλύτερη περίμετρο νοικοκυριών από όσα έλαβαν την πρώτη επιταγή ακρίβειας το περασμένο Πάσχα. Στόχος είναι σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη να στηριχθούν οι ευάλωτοι πολίτες, αλλά και όσοι πλήττονται περισσότερο από το «τσουνάμι» ακρίβειας. Το εύρος των δικαιούχων θα αποφασιστεί έως το τέλος του μήνα μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του συνολικού πακέτου των παροχών που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Αύξηση του Επιδόματος Θέρμανσης και του αριθμού των δικαιούχων.

Δεδομένη θεωρείται και η χορήγηση του Fuel Pass 3, εφόσον οι τιμές των καυσίμων δεν αποκλιμακωθούν σημαντικά μέσα στο επόμενο διάστημα. Αλλωστε η ακρίβεια που έρχεται από τον χειμώνα χρειάζεται ανάχωμα και η επιδότηση καυσίμων περιλαμβάνεται σε αυτή τη στρατηγική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FUEL PASS ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ