ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/09/2022 11:26

Γεωργιάδης: «Βρείτε εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης στο σπίτι - Ερχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας από το 1942»

Το πετρέλαιο θέρμανσης αυτή τη στιγμή είναι 6 φορές φθηνότερο από το φυσικό αέριο σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη που προέτρεψε τους πολίτες να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να ζεσταθούν στον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων 80 ετών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γεωργιάδης: «Βρείτε εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης στο σπίτι - Ερχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας από το 1942»
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Κι όσοι δεν το έχουν κατανοήσει πλήρως, μετά και την τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, θα το καταλάβουν για τα καλά. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο πιο δύσκολος των τελευταίων 80 ετών για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με το ηλεκτρικό ρεύμα να είναι πλέον «αγαθό» για λίγους. «Η Ευρώπη και η Ελλάδα, εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942. Οποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει. Το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή είναι 6 φορές φθηνότερο από το φυσικό αέριο. Ο Πούτιν χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο κατά της Ευρώπης, δεν επιτίθεται μόνο στην Ουκρανία, είναι εχθρός της ΕΕ. Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε οικονομικό, εμπορικό, ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία, και να λάβουμε μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια είπε ότι θα υπάρξει και σχετική καμπάνια από το υπουργείο για το πώς μπορεί να κάνει οικονομία το νοικοκυριό και η επιχείρηση μειώνοντας το ήδη τεράστιο κόστος. «Θα υπάρξει άμεσα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας, καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, για το πώς θα πρέπει να κινηθούν αυτόν τον χειμώνα έτσι ώστε να μειώσουμε αυτή την τεράστια ζημία που θα υποστεί η οικονομία μας αλλά και η τσέπη μας από τον ενεργειακό πόλεμο του Πούτιν στην Ευρώπη. Πρέπει να έχουμε στον νου μας ότι δε πρέπει να ξοδεύουμε το ρεύμα κατά τον τρόπο που το κάναμε τον προηγούμενο καιρό. Το ρεύμα είναι πια πάρα πολύ ακριβό», συνέχισε μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την ενεργειακή κρίση και για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Video Loading...

Θα συνεχιστεί η κρατική στήριξη

«Στην Ελλάδα, μετά τις παρεμβάσεις Μητσοτάκη για την ενέργεια, δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα στον λογαριασμό μας το πόσο ακριβό είναι το ρεύμα. Αυτό που βλέπουμε στους λογαριασμούς μας είναι αυτό που πληρώνει το κράτος. Ολοι πρέπει να λειτουργούμε πλέον, με γνώμονα την εξοικονόμηση ρεύματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες. Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά, καλύτερα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έχουμε ένα τριπλό ρεκόρ επενδύσεων και τουρισμού, η καλύτερη μας επίδοση στην ιστορία της χώρας μας», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε πως, «οι πολιτικές μας θα είναι στοχευμένες σε αυτούς που έχουν ανάγκη, και δεν θα είναι γενικά μέτρα. Αυτό γιατί να κρατάμε δυνάμεις. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, και θα πρέπει να λειτουργούμε με σύνεση. Δεν έχουμε λεφτά να σκορπάμε, έχουμε ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό, έχουμε δημοσιονομικούς στόχους να υλοποιήσουμε. Τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα βοηθήσουμε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΡΕΥΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ