ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/09/2022 07:16

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Ερχονται αλλαγές στην πληρωμή με τον μήνα - «Σαφάρι» ελέγχων από την ΑΑΔΕ

Τον τρόπο καταβολής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να τα κυκλοφορήσουν νωρίτερα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τέλη κυκλοφορίας 2023: Ερχονται αλλαγές στην πληρωμή με τον μήνα - «Σαφάρι» ελέγχων από την ΑΑΔΕ
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Αλλαγές στο μέτρο καταβολής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα εξετάζει το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών καθώς ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορούν νωρίτερα, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, να τα κυκλοφορήσουν. Μέχρι τώρα, οι ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν τη δυνατότητα να προχωρούν την Ανοιξη σε μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας προκειμένου μπορέσουν να θέσουν σε κυκλοφορία το όχημα τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πληρώντας τέλη για τους μήνες που τα χρειάζονται. Αυτό που φαίνεται να εξετάζεται από το Υπουργείο είναι η μονιμοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου ή τουλάχιστον, η ενεργοποίηση του να γίνεται νωρίτερα από τον Απρίλιο, όπως συμβαίνει έως τώρα.

Διαβάστε ακόμη: Στεγαστικό επίδομα Φοιτητών: Ανοιξε ξανά το σύστημα για υποβολή αιτημάτων - Οι δικαιούχοι για το έτος 2021-2022

Από τον Φεβρουάριο έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα υπηρεσία «Open Car» μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Παράλληλα μέσα από την ψηφιακή πύλη gov.gr οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να βλέπουν στοιχεία για την άδεια του οχήματός τους, την ασφαλιστική του κάλυψη, τους ελέγχους ΚΤΕΟ κ.ά.

Την ίδια στιγμή η ΑΑΔΕ διενεργεί ελέγχους τόσο για το τρέχον έτος όσο και για τα προηγούμενα προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, ανασφάλιστα οχήματα και εικονικές ακινησίες αυτοκίνητων. Στην περίπτωση που εξακριβωθούν αυτά, οι ιδιοκτήτες – εκτός από τα πρόστιμα – δεν θα μπορούν να κάνουν μεταβίβαση του οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΑΔΕ OPEN CAR
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ