Μενού
  • Α-
  • Α+

Το επίδομα θέρμανσης και το επίδομα στέγασης είναι μερικά από τα επιδόματα που χάνουν οι δικαιούχοι λόγω της αύξησης στις αντικειμενικές αξίες. Οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2022 προκαλούν δυσμενείς αλλαγές στους φορολογούμενους, κάποιοι από τους οποίους χάνουν επιδόματα. Κι αυτό γιατί για να χορηγηθούν τα συγκεκριμένα επιδόματα στους δικαιούχους, προβλέπονται περιουσιακά κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία η φορολογητέα - αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε ενδιαφερομένου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από συγκεκριμένα όρια ποσών κλιμακούμενα ανάλογα με την οικογενειακή κατάστασή του. Στο βίντεο που ακολουθεί ακολουθούν παραδείγματα για τα επιδόματα που χάνουν οι δικαιούχοι λόγω της αύξησης στις αντικειμενικές αξίες: 

Και απώλεια απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ για φτωχά νοικοκυριά: Σε όσες περιοχές αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, χιλιάδες φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία χάνουν κατοχυρωμένα δικαιώματα μερικής απαλλαγής από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) καθώς η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους αυξήθηκε και ξεπέρασε τα όρια μέχρι τα οποία αναγνωρίζονται τα δικαιώματα αυτά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA