Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξήσεις στις συντάξεις τους θα δουν οι συνταξιούχοι από 1 Ιανουαρίου 2023 ενώ με τον επανυπολογισμό τους κάποιοι μηδένισαν την προσωπική διαφορά. Ωστόσο, από αυτό προκύπτει το ζήτημα με το ποιο θα είναι το τελικό ποσό που θα καταβληθεί στους συνταξιούχους. Ο δικηγόρος, Δημήτρης Μπούρλος, μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως η προσωπική διαφορά αφορά, κατά κανόνα, όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν τις 13 Μαΐου του 2016.

Διαβάστε ακόμηΤουρισμός για όλους: 16 Σεπτεμβρίου η κλήρωση για 200.000 voucher

Πιο συγκεκριμένα, όσοι αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016, με 30 και άνω έτη ασφάλισης και δεν έχουν προσωπική διαφορά, θα πάρουν ολόκληρη την αύξηση του 2023 στις συντάξεις τους. Αν μάλιστα το εισόδημά τους είναι πάνω από τα όρια επιβολής της εισφοράς αλληλεγγύης, θα κερδίσουν και από την κατάργησή της. Οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά λάμβαναν υψηλότερο ποσό σύνταξης από αυτή που προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους. Η σύνταξη συνέχισε, μετά τον επανυπολογισμό, να καταβάλλεται, ως είχε. Ωστόσο το επιπλέον ποσό, μελλοντικά, αναμένεται να συμψηφισθεί με ενδεχόμενες αυξήσεις στις συντάξεις. Ετσι, ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα λάβει αύξηση, η οποία θα είναι καθαρά λογιστική. Δηλαδή θα μειώσει ή ακόμη και θα εξαφανίσει την προσωπική διαφορά, αλλά το τελικό καταβλητέο ποσό της σύνταξης στον συνταξιούχο θα παραμείνει το ίδιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA