Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ θα δοθεί τον Δεκέμβριο σε 2.300.000 δικαιούχους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ. Η επιταγή ακρίβειας, που θα λάβουν οι δικαιούχοι κοντά στα Χριστούγεννα, με την ακριβή ημερομηνία να ανακοινώνεται το επόμενο διάστημα, θα είναι μια ανάσα στην ακρίβεια. 

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ δικαιούχοι θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, καθώς και άλλες κατηγορίες πολιτών, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα υπάρξει διεύρυνση των κριτηρίων ώστε η ομπρέλα να καλύψει περισσότερους. Το ανώτατο όριο του εισοδήματος για αυτήν την κατηγορία θα είναι τα 800 ευρώ από 600 που ήταν στην προηγούμενη ενίσχυση.

Για πρώτη φορά δικαιούχοι θα είναι και οι μακροχρόνια άνεργοι ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες που θα λάβουν τα 250 ευρώ είναι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και τα άτομα με αναπηρία. Έκτακτη ενίσχυση θα υπάρξει και για άλλες ομάδες, όπως για όσους λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στους οποίους δοθεί μία επιπλέον μηνιαία δόση, ενώ για το επίδομα παιδιού θα δοθεί 1,5 επιπλέον δόση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA