Μενού
  • Α-
  • Α+

Διευκρινίσεις για τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Το κόστος των μέτρων με τις σημερινές τιμές της ενέργειας ξεπερνά τα 13 δισ. ευρώ μέσα στο 2022 και σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «το 80% των παρεμβάσεων κατευθύνονται στη γενναία επιδότηση του αυξημένου κόστους στους λογαριασμούς. Τα 4,1 δισ για τα νοικοκυριά και τα 6,5 δισ. για τις επιχειρήσεις». 

Διαβάστε ακόμη: Γεωργιάδης: Κανένας λόγος για Fuel Pass 3 - Κάτω από τα 2 ευρώ η βενζίνη

«Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών. Ως κυβέρνηση έχουμε πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για συνεχή και ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των πολιτών» είπε ο κ. Σταϊκούρας διευκρινίζοντας πως για το επίδομα θέρμανσης διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων μετά την ανακοίνωση Μητσοτάκη για το συνολικό κονδύλι που από 174 εκατ. θα ανέρχεται σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ. 

Με βάση τα όσα ανέφερε ο υπουργός, το επίδομα θέρμανσης θα ανέρχεται σε 350 ευρώ από 300 και τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση αυξάνονται: 

  • σε 16.000 ευρώ από 14.000 ευρώ για τον άγαμο 
  • σε 24.000 ευρώ από 20.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξανόμενα κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί

Παράλληλα, η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία αναμένεται να είναι 0,25 ευρώ (με τον ΦΠΑ) ανά λίτρο, με κόστος αθροιστικά 250 εκατ. ευρώ.

Ποιοι θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ

Αναφερόμενος στην οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι δικαιούχοι διευρύνονται και θα είναι άνθρωποι με σύνταξη μέχρι 800 ευρώ κι όχι μέχρι 600 ευρώ. Σημείωσε ότι για τους συνταξιούχους το πακέτο είναι 1,1 δισ. ευρώ κι εδράζεται σε 3 πυλώνες: έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους μόνιμα και μόνιμη αύξηση των συντάξεων με 1, 5 εκατ. Έλληνες να βλέπουν το 2023 μια αύξηση τουλάχιστον 6%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA