Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μύλο έχει εξελιχθεί η πληρωμή του Power Pass για τους δικαιούχους. Κι αυτό γιατί έξι μέρες μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ότι το Power Pass θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων «μέχρι τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, το αργότερο» εκείνοι ακόμη δεν έχουν λάβει τα χρήματα με την πληρωμή του επιδόματος για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου να μεταφέρεται από μέρα σε μέρα. 

Διαβάστε ακόμηΘεόδωρος Σκυλακάκης: Κοντά στο 7% οι αυξήσεις στις συντάξεις - Τι είπε για συνταξιούχους και Μελόνι

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η καθυστέρηση στην πληρωμή του Power Pass οφείλεται στο γεγονός ότι ένας από τους παρόχους ρεύματος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών του για να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα. Πλέον, τα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί και μένει τώρα να γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς από τα τραπεζικά ιδρύματα. Εάν κανείς θέλει να τσεκάρει τι λέει το vouchers.gov.gr, θα διαπιστώσει ότι το μήνυμα γράφει «Προς επεξεργασία από το τραπεζικό ίδρυμα». Δηλαδή, η εντολή έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Μόλις γίνει η πληρωμή, το μήνυμα θα αλλάξει σε «Εγκριθείσα», που σημαίνει ότι το σύστημα έχει λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την εντολή.

Ποιοι «κόβονται» από την πληρωμή του Power Pass

Όσοι δεν πήραν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο του επιδόματος για το Power Pass, δεν θα λάβουν ούτε αυτή τώρα. Αν δεν πρόλαβε κάποιος τις αιτήσεις ή αν έχει σταθερό τιμολόγιο ή αν δεν εγκρίθηκε η αίτηση, δεν θα περιλαμβάνεται ούτε τώρα στους δικαιούχους. Δεν υπάρχει εξάλλου καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, με αποτέλεσμα ακόμα και καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν το Power Pass.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA