Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πετρέλαιο κίνησης θα είναι πιο ακριβό από το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, σε σχέση με τη βενζίνη. Κι αυτό γιατί λήγει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο κύκλος της επιδότησης των 0,15 ευρώ στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης με τις τιμές να ξεπερνούν αυτές της βενζίνης από αύριο κιόλας. Σήμερα, πάντως, η τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται στα 1,821 ευρώ το λίτρο και από αύριο αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 1,971 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε ακόμηΦέτα: Αύξηση της τιμής 45% μέσα σε έναν χρόνο στην Ελλάδα - Πλέον πωλείται φθηνότερα στην Αγγλία

Το κόψιμο της επιδότησης για το πετρέλαιο κίνησης υπολογίζεται ότι θα φέρει περίπου 30 εκατ. στο Ταμείο και κάποια ακόμη έσοδα από τον ΦΠΑ στην τιμή της αντλίας. Οπως αναφέρουν μάλιστα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα θα πάνε στο επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να περιοριστεί το κόστος στην ενέργεια. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης θα φέρει αυξήσεις όχι μόνο στην αντλία των βενζινάδικων, η οποία θα επιβαρύνει τους οδηγούς, αλλά και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς από αύριο, 1 Οκτωβρίου, αυξάνονται και οι τιμές σε μια λίστα από προϊόντα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA