ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/10/2022 08:53

Δασικά αυθαίρετα: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τακτοποίηση

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να τακτοποιήσουν για 30 χρόνια τα δασικά αυθαίρετα - Παράβολο 250 ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 31 Δεκεμβρίου 2022

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δασικά αυθαίρετα: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τακτοποίηση
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, αναμένεται να αρχίσει και επίσημα η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αίτησης για την τακτοποίηση των δασικών αυθαιρέτων. Πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να τα δηλώσουν και να υπαχθούν στις ρυθμίσεις των οικιστικών πυκνώσεων και να τακτοποιήσουν τις δομημένες επιφάνειες ιδιοκτησίας τους για 30 χρόνια. Με την υποβολή αίτησης υπαγωγής στην ρύθμιση, που συνοδεύεται από παράβολο 250 ευρώ, παγώνουν οι διοικητικές πράξεις προστίμων και κατεδαφίσεων, ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2022.

Διαβάστε ακόμη: Fuel Pass 2: Οι τελικές πληρωμές στους δικαιούχους - Ως 31/10 οι κάρτες

Η λειτουργία και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται στην ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/68161/3775/21 (Β΄3253) με τίτλο «Όροι και προδιαγραφές λειτουργίας διαδικτυακής πλατφόρμας της παρ. 1 του άρθρου 52 του ν. 4685/ 2020».

«Με τη ρύθμιση αυτή, προχωρούμε σε τακτοποίηση μιας ακόμα εκκρεμότητας πολλών ετών που ταλαιπωρεί αρκετούς συμπολίτες μας. Μέριμνά μας παραμένει σταθερά η προστασία του δασικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την προστασία της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, δίνουμε λύση σε μια ακόμα παθογένεια δεκαετιών», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Μετά από εξονυχιστική εργασία, ώστε να συνυπάρξουν αρμονικά και σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου η δασική προστασία με την ακίνητη περιουσία των πολιτών, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κλείνει μία ακόμη μεγάλη εκκρεμότητα» δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για τα δάση, Γιώργος Αμυράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΑΣΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ