ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/10/2022 09:58

Καλάθι νοικοκυράς: Πώς θα λειτουργεί το μέτρο με τα 50 προϊόντα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο «καλάθι της νοικοκυράς» που συμφωνήθηκε με τα σούπερ μάρκετ και απάντησε για το «κόπλο» μείωσης προϊόντων σε συσκευασίες

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καλάθι νοικοκυράς: Πώς θα λειτουργεί το μέτρο με τα 50 προϊόντα
(πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καταρτιστεί η λίστα με τα 50 προϊόντα πρώτης ανάγκης που θα απαρτίζουν το «καλάθι της νοικοκυράς», το μέτρο στο οποίο κατέληξαν το Υπουργείο Ανάπτυξης και οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ, ώστε να ελαφρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οι καταναλωτές από τις συνεχείς ανατιμήσεις σχεδόν σε όλα τα προϊόντα. O υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης έδωσε τη βασική κατεύθυνση που θα έχει το μέτρο, ενώ μιλώντας στο OPEN απάντησε και σε καταγγελίες που υπάρχουν από καταναλωτές για το «κόλπο» εταιριών να κρατούν σταθερές τις τιμές αλλά να μειώνουν το προϊόν στις συσκευασίες.

Διαβάστε ακόμη: Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αυξήθηκαν κατά 21% σε 6 μήνες - Απλησίαστη η ζάχαρη πήρε πάνω 57,3%!

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το Υπουργείο θα ορίσει τη λίστα με τα 50 προϊόντα, όπως για παράδειγμα γάλα, τυρί, κρέας, απορρυπαντικά κτλ, που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο «καλάθι». Εν συνεχεία τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να δηλώσουν τα προϊόντα τους που θα είναι διαθέσιμα. Οι συγκεκριμένες λίστες θα κοινοποιούνται στην πλατφόρμα του e-katanalotis ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να ελέγχουν τις τιμές ανά αλυσίδα και να προχωρούν στις αγορές τους.

Video Loading...

«Θα δώσουμε μάχη ώστε να μην ανέβουν οι τιμές» σχολίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης, που αναφέρθηκε και στους ελέγχους που γίνονται από τη ΔΙΜΕΑ σημειώνοντας «Γίνεται πολύ σωστή δουλειά, όλα τα πρόστιμα που επιβάλλονται εισπράττονται άμεσα».

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης κλήθηκε να απατήσει και στις καταγγελίες για το «κόλπο» εταιριών που μειώνουν το προϊόν και κρατούν σταθερή την τιμή. «Οι έλεγχοι που κάνουμε είναι μοναδιαίοι, όχι στις παρτίδες. Ελέγχονται και κατά βάρος και κατά περιεκτικότητα. Αν ένα προϊόν είναι λιγότερο και έχει την ίδια τιμή, τότε είναι παράνομο και θα υπάρξει πρόστιμο» ανέφερε λέγοντας πως οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ