Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακριβότερα πληρώνουν τα οπωροκηπευτικά οι καταναλωτές, με τις τιμές να αλλάζουν κάθε εβδομάδα. Οι ανατιμήσεις είναι συνεχείς στη «σκιά» της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ενδεικτικά, σε λαϊκή αγορά της Παλλήνης οι ντομάτες που πωλούνταν στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 με 1,30 ευρώ, πωλούνταν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου από 1,50 έως 1,99 ευρώ. 

Διαβάστε ακόμη: Σκρέκας: Προγράμματα για φωτοβολταϊκά και ηλιακούς θερμοσίφωνες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στη λαϊκή αγορά τα αγγούρια που στις 29/9 κόστιζαν 2 ευρώ, σήμερα κοστίζουν 2,50. Επίσης αυξήσεις παρατηρούνται στον μαϊντανό ενώ οι παραγωγοί δηλώνουν πως κάνουν ό,τι μπορούν για να απορροφήσουν τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής. «Φαρμακείο! Ολα ακριβά, όλα στα ύψη», λέει γυναίκα στην κάμερα. Ψαράς ανέφερε πως δεν έχει κάνει καμία αύξηση στις τιμές του αλλά δεν ψωνίζουν οι πολίτες αφού «δυσκολεύεται όλος ο κόσμος». 

«Καπέλο» 500% στα μήλα

Το κύμα ανατιμήσεων στη λαϊκή δεν αφήνει έξω ούτε τα μήλα, στα οποία οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν «καπέλο», που μπορεί να αγγίξει -κατά τόπους- έως και 500% πάνω από την κανονική τους τιμή. «Από εμάς το παίρνουν φτηνό, αλλά το μήλο στο ράφι γίνεται ακριβό. Η φετινή χρονιά είναι απελπιστική για το μήλο», είπε πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού στον ALPHA. Οι παραγωγοί μπορεί να πουλήσουν από 0,10 έως 0,30 λεπτά τα μήλα, αλλά στα ράφια των σούπερ μάρκετ ή τους πάγκους των λαϊκών φτάνουν μέχρι και το 1,50 ευρώ το κιλό, δηλαδή 500% επάνω. Αξίζει να σημειωθεί πως, στα συνοικιακά μανάβικα, η τιμή μπορεί να πάει ακόμη ψηλότερα, γι’ αυτό και εκπρόσωποι του κλάδου των παραγωγών κάνουν λόγο για αισχροκέρδεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA