Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κυβέρνηση εξετάζει την επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης για τους τελευταίους δύο μήνες του έτους, με τις αποφάσεις να ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες. Την ίδια στιγμή, για το επίδομα θέρμανσης αποφασίστηκε να αυξηθεί το ανώτατο ποσό στα 800 ευρώ που ήταν πέρυσι, η αύξηση στα 200.000 ευρώ από 180.000 ευρώ του ορίου της περιουσίας για τον άγαμο ενώ καθιερώνονται εισοδηματικά κριτήρια δυο ταχυτήτων. Για τα νοικοκυριά που πήραν και την περασμένη χρονιά επίδομα θέρμανσης θα ισχύσουν τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά όρια ενώ όσοι δεν επιλέξουν ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο και χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης μέχρι 1.600 ευρώ αλλά με βάση τα χαμηλότερα εισοδηματικά όρια που ίσχυσαν πέρυσι.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Η πλατφόρμα myΘέρμανση θα είναι ανοιχτή στα τέλη Νοεμβρίου για τους δικαιούχους, οι οποίοι θα έχουν προθεσμία 15 ημερών για να κάνουν τις αιτήσεις τους και η καταβολή των χρημάτων τους θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου, η ΚΥΑ θα προβλέπει:

  • Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ από 100 έως 750 ευρώ που ανέρχονταν πέρυσι.
  • Για τους παλαιούς δικαιούχους ισχύουν αυξημένα εισοδηματικά όρια 16.000 ευρώ για τον έγγαμο, 24.000 για το έγγαμο και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Για τους νέους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα ισχύσουν τα περυσινά εισοδηματικά όρια. Δηλαδή 14.000 ευρώ για το άγαμο, 20.000 ευρώ για το ζευγάρι και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Επίδομα θέρμανσης θα λάβουν φέτος και όσοι χρησιμοποιούν μπλε κηροζίνη ως πηγή θέρμανσης.
  • Αυξάνεται το περιουσιακό όριο των 180.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι για το άγαμο στα επίπεδα των 200.000 ευρώ ενώ διατηρείται στα 300.000 ευρώ για το ζευγάρι.

     

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA