Μενού
  • Α-
  • Α+

Οριστικοποιήθηκε η διάταξη για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το «καλάθι του νοικοκυριού». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, η διάταξη για το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει «κλειδώσει» από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το «καλάθι του νοικοκυριού» λοιπόν σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό θα περιλαμβάνει ένα τουλάχιστον προϊόν ανά κατηγορία με τον όρο αυτό να είναι πιο φθηνό από τα υπόλοιπα προϊόντα, λίγο πιο κάτω από τις γενικές τιμές, συγκεκριμένα.

Παράλληλα τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένα να τοποθετήσουν ειδική σήμανση στα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι» ενώ πρέπει να υπάρχουν τόσο ενημερωτικά φυλλάδια αλλά και αναλυτική λίστα με όλα τα προϊόντα που βρίσκονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» στις εισόδους των καταστημάτων. Πολύ σημαντική σημείωση ότι τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένα είτε ανά εβδομάδα είτε ανά δύο εβδομάδες να αποστέλλουν τη λίστα στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ εάν δεν προβούν στην κίνηση αυτή τους περιμένει πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA