Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πλατφόρμα MyΘέρμανση παραμένει ανοικτή για τις αιτήσεις των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης και ήδη ο όγκος όσων έχουν κατατεθεί είναι τεράστιος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΑΝΤ1 ως χθες το βράδυ είχαν υποβληθεί 554.602 αιτήσεις, τη στιγμή που πέρσι στην πρώτη φάση είχαν εγκριθεί μόλις 382.260 αιτήσεις. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για αιτήσεις ως τις 9 Δεκεμβρίου ωστόσο το ποτε θα πληρωθούν οι δεν εξαρτάται μόνο από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, αλλά κι από το πότε θα γίνουν οι αγορές.

Διαβάστε ακόμη: Το δεύτερο επεισόδιο του Tips by Markos είναι εδώ: Η εξόρμηση στην Αρκαδία συνεχίζεται

Ως τις 21 Δεκεμβρίου θα πάρουν προκαταβολή οι περσινοί δικαιούχοι που θα υποβάλλουν αίτηση καθώς και οι νέοι δικαιούχοι για  αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 30 Νοεμβρίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 9 Δεκεμβρίου 2022. Η επόμενη δόση είναι προγραμματισμένη ως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις ​​​​​​​15 Φεβρουαρίου 2023, ενώ η τελευταία δόση πάει για τις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.  

Δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι τα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • βιομάζα (πέλετ)
  • θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Ενοικιαστές, ιδιοκτήτες ακινήτων και διαχειριστές πολυκατοικιών έχουν περιθώριο έως τις 9 Δεκεμβρίου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και να οριστικοποιήσουν την αίτηση τους, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Σε ό,τι αφορά στους ενοικιαστές πολυκατοικιών, προκειμένου να εξασφαλίσουν το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία σε συνεργασία με τους διαχειριστές. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο myaade.gov.gr για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA