ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/11/2022 08:26

Τέλη κυκλοφορίας: Ποια οχήματα απαλλάσσονται από την καταβολή τους σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο

Οχήματα που χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους σκοπούς, τα ασθενοφόρα, τα αυτοκίνητα κινητών ιατρείων και χειρουργείων εκστρατείας και τα φορτηγά που ανήκουν κατά κυριότητα στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τέλη κυκλοφορίας: Ποια οχήματα απαλλάσσονται από την καταβολή τους σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο
Ασθενοφόρο κολλημένο στα χιόνια (Πηγή: Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου)
Ανάγνωση:

Την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, εφόσον χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους σκοπούς, τα ασθενοφόρα αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα κινητών ιατρείων και χειρουργείων εκστρατείας και τα φορτηγά αυτοκίνητα που ανήκουν κατά κυριότητα στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.Πε.) προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς φήψιση στη Βουλή.

Οπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση για το άρθρο 41 να απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας τα οχήματα που ανήκουν κατά κυριότητα στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών και χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και Περιφερειακά Ιατρεία κ.ά.)

Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας

Προτεινόμενη διάταξη

Άρθρο 41: Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων που ανήκουν κατά κυριότητα στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών - Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 17 ν. 2367/1953

Η περ. στ ́ της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 2367/1953 (Α’ 82), περί απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας, τροποποιείται, ώστε να απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, εφόσον χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους σκοπούς, και τα απαριθμούμενα οχήματα που ανήκουν κατά κυριότητα στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, και η περ. στ’ διαμορφώνεται ως εξής: «στ. Τα εις τον Ελληνικόν Ερυθρόν Σταυρόν, τους σταθμούς πρώτων βοηθειών, τα δημοτικά ή Κοινοτικά Νοσοκομεία, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα κοινής ωφελείας, καθώς και τις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών ανήκοντα κατά κυριότητα ασθενοφόρα αυτοκίνητα, αυτοκίνητα κινητών ιατρείων και χειρουργείων εκστρατείας και φορτηγά αυτοκίνητα, εφ’ όσον εις πάσας τας περιπτώσεις ταύτας χρησιμοποιούνται διά την μεταφοράν ασθενών, αδελφών νοσοκόμων ή υγειονομικού υλικού, ή ιματισμού, ειδών υποδήσεως, τροφίμων κλπ., προοριζομένων διά τας ανάγκας των Ιδρυμάτων ή προς ενίσχυσιν απόρων τάξεων του πληθυσμού.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ