Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πεποίθηση των περισσότερων αναλυτών για άλμα των τιμών αερίου την επόμενη άνοιξη, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από το ποσοστό που θα έχουν αδειάσει οι αποθήκες καυσίμου στην Ευρώπη, συμμερίζεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης για τη νέα πλατφόρμα Mytilineos Smart Cities, ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι οι καιρικές συνθήκες θα αποτελέσουν τον καταλυτικό παράγοντα για την εξέλιξη των τιμών του καυσίμου. Υπενθύμισε ότι πριν από δύο μήνες, μιλώντας στον «Κύκλο Ιδεών», είχε εκτιμήσει πως οι τιμές στο TTF (το εικονικό ολλανδικό hub) θα αποκλιμακώνονταν στα 100 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, ξεκινώντας στη συνέχεια να ανεβαίνουν εκ νέου.

«Μεγάλοι οίκοι στο εξωτερικό πιστεύουν ότι επειδή υπάρχει πολύ μεγάλη επάρκεια στις αποθήκες καυσίμου, υπάρχουν πλοία με αδιάθετα φορτία LNG και ο καιρός παραμένει ήπιος, ίσως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου δεν θα έχουμε στις τιμές μεγάλες διακυμάνσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως πρόσθεσε, η πτώση του υδραργύρου, στη συνέχεια, θα δώσει ανοδική ώθηση στις τιμές.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA