ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/11/2022 15:18

Αττική Οδός: Έρχονται διόδια 2,5 ευρώ - Σημαντικές μειώσεις

Στα χέρια των υποψήφιων επενδυτών πέρασε η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων χαμηλότερο αντίτιμο στα διόδια από αυτό που ισχύει σήμερα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αττική Οδός: Έρχονται διόδια 2,5 ευρώ - Σημαντικές μειώσεις
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Το κόστος των διοδίων τώρα στην Αττική Οδό είναι 2,80 ευρώ αλλά όλα δείχνουν πως η τιμή θα… πέσει. Η πρόθεση για μείωση των διοδίων είχε εκφραστεί και παλιότερα αλλά τώρα φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία! Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα θα προβλέπει για τα διόδια η νέα σύμβαση για την παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Ο διαγωνισμός για την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού, η οποία θα ισχύσει από το 2024, είναι σε εξέλιξη και σήμερα (25.11.2022) τα 8 σχήματα εταιριών που συμμετέχουν σε αυτόν, παρέλαβαν τον σχετικό φάκελο στον οποίο περιλαμβάνεται και η πρόταση για μείωση του κόστους των διοδίων.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε προτείνει πριν από καιρό τα διόδια της Αττικής Οδού, με τη νέα σύμβαση παραχώρησης να είναι κυμαινόμενα και το κόστος των διοδίων να διαμορφώνεται ανάλογα με την ώρα που θα μένει ένας οδηγός στον αυτοκινητόδρομο. Οι τελευταίες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού προβλέπει μειωμένα διόδια κατά 0,30 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΔΙΟΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ