Μενού
aegean
Aegean Airlines
  • Α-
  • Α+

Με έως και 12,5 εκ. επιβάτες έναντι των 7,2 εκ. την περασμένη χρονιά αναμένεται να κλείσει φέτος η Aegean, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Δημήτρης Γερογιάννης, στο 12ο Συνέδριο της Selectour, του μεγαλύτερου δικτύου ταξιδιωτικών πρακτορείων στη Γαλλία που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ο ίδιος στάθηκε στην σημασία που έχει η γαλλική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας ότι η Aegean δημιουργεί συστηματικά και για περισσότερα από 20 χρόνια τουριστική κίνηση από και προς τη Γαλλία.

Διαβάστε ακόμα: Τουρκία: Αυτό είναι το μαχητικό 5ης γενιάς του Ερντογάν - Πανηγυρίζουν χωρίς να έχουν βρει ακόμα κινητήρα!

«Μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια και μετά από πολλαπλές προκλήσεις, καταφέραμε να έχουμε με επιτυχία ισχυρή κερδοφορία και πράγματι ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα για τον κλάδο μας. Προσφέραμε περισσότερες από 15 εκατομμύρια θέσεις και αναμένουμε να κλείσουμε φέτος με περίπου 12,3 ή 12,5 εκατομμύρια επιβάτες», είπε συγκεκριμένα ο κ. Γερογιάννης αναφορικά με τις επιδόσεις της φετινής χρονιάς.

Ακόμα, αφού υπογράμμισε ότι η AEGEAN συνεργάζεται με τον ΕΟΤ διαχρονικά και δημιουργεί διαρκώς συνέργειες με τους φορείς της τουριστικής αγοράς για να αναδειχτεί η ελκυστικότητα ακόμη περισσότερων ελληνικών προορισμών και για όλο το χρόνο, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η αεροπορική εταιρία προκειμένου να προσφέρει μια αναβαθμισμένη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. «Μια ταξιδιωτική εμπειρία “ φιλοξενίας”, αντίστοιχη της κουλτούρας φιλοξενίας της χώρας, των ανθρώπων μας και του πολιτισμού μας», υπογράμμισε ο κ. Γερογιάννης.

Για το 2023 η AEGEAN θα συνδέει την Ελλάδα με 9 πόλεις της Γαλλίας, ενώ οι 3 πόλεις που θα προσγειώνονται τα αεροσκάφη της ελληνικής εταιρίας, μεταφέροντας επισκέπτες από την Γαλλία, θα είναι η Αθήνα, το Ηράκλειο και η Θεσσαλονίκη. Αναφορικά τέλος με τον στόλο των νέων σύγχρονων αεροσκάφων που έχει η AEGEAN, ο κ. Γερογιάννης τόνισε ότι στον υπάρχοντα στόλο των νέων Airbus neo, που ήδη ανέρχεται σε 19 αεροσκάφη, το 2023 θα προστεθούν άλλα 9, ενώ το 2026 ο συνολικός στόλος των εν λόγω αεροσκαφών θα φτάσει τα 46. Μιλώντας ειδικότερα για τη γαλλική αγορά ο κ. Γερογιάννης σημείωσε πως η παρουσία της Aegean στη Γαλλία ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια με μερικές χιλιάδες επιβάτες και πλέον η αεροπορική έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο που συνδέει μεγάλες γαλλικές πόλεις με δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και προσφέρει στον ελληνικό τουρισμό σχεδόν 1 εκατομμύριο θέσεις.   

«Εξίσου ισχυρή, σχεδιάζουμε να είναι η παρουσία μας στη γαλλική αγορά και το ερχόμενο καλοκαίρι του 2023», υπογράμμισε ακόμη ο CEO της Aegean. «Με 17 απευθείας δρομολόγια σε 9 προορισμούς της Γαλλίας από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο σχεδιάζουμε να διευκολύνουμε και να ενισχύσουμε την έντονη ζήτηση που καταγράφηκε από τη Γαλλική αγορά το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά και φαίνεται να προδιαγράφεται και για το επόμενο καλοκαίρι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA