Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Lamda Development έχει επιταχύνει σημαντικά τους ρυθμούς υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της για τα έργα υποδομών στο ακίνητο του Ελληνικού. Κάποιες από τις εργασίες είναι «κομμάτι» των αρχικών υποδομών του Ελληνικού, όπου στον σχετικό διαγωνισμό εκτιμώμενου κόστους 250 – 300 εκατ. ευρώ, είχε επικρατήσει η κατασκευαστική ΑΒΑΞ, με ορίζοντα υλοποίησης των projects έως τα τέλη του 2025 περίπου.

Το «πακέτο» αυτό των έργων, όπως τουλάχιστον σημειώνονταν σε σχετική τεχνική μελέτη και εάν δεν έχει προκύψει κάποια αλλαγή, περιλαμβάνει, πέρα από κατεδαφίσεις και χωματουργικές εργασίες, την υπογειοποίηση παραλιακής Λεωφ. Ποσειδώνος (κεντρικό τμήμα) αλλά και το flyover της παραλιακής Λεωφ. Ποσειδώνος (στο ρεύμα προς Γλυφάδα), την κατασκευή νέων γεφυρών στην παραλιακή Λεωφ. Ποσειδώνος στους Τράχωνες (δηλαδή στην κατεύθυνση προς Αλιμο), εσωτερικό οδικό δίκτυο, μετατόπιση ΤΡΑΜ, δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, προφανώς την κατασκευή δικτύων ηλεκτροδότησης, τηλεπικοινωνιών, εγκατάστασης φυσικού αερίου, ύδρευσης και αποχέτευσης, μια μικρή υπογειοποίηση στο σημείο που θα κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο Vouliagmeni Mall, έργα και μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων και λυμάτων, διευθέτηση ρεμάτων (π.χ. Τραχώνων και Αεροδρομίου), λιμενικά έργα και άλλα projects. Προφανώς βέβαια, τα έργα έχουν μια «δυναμική» και ενδέχεται στην πορεία να υπάρχουν αλλαγές ή προσαρμογές.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA