Μενού
  • Α-
  • Α+

Πότε τελειώνει η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης; «Η πρόοδος των εργασιών από άποψη έργων πολιτικού μηχανικού βρίσκεται στο στάδιο των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων, με εξαίρεση τον Σταθμό Βενιζέλου. Οι περισσότεροι σταθμοί βρίσκονται στο στάδιο εγκατάστασης και δοκιμών των Η/Μ και σιδηροδρομικών συστημάτων. Ειδικά στο ανατολικό τμήμα του έργου, στο ΚΕΛ και στο αμαξοστάσιο Πυλαίας, εκτελούνται ήδη εκτεταμένες δοκιμές σε όλα τα Η/Μ και σιδηροδρομικά συστήματα. Επίσης, στο ίδιο τμήμα εκτελούνται δοκιμές συρμών. Η τρέχουσα συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του βασικού έργου είναι η 30η Δεκεμβρίου 2023».

Αυτά προκύπτουν από απάντηση της Αττικό Μετρό σε ενδιαφερόμενους που έθεσαν διευκρινιστικά ερωτήματα στο πλαίσιο ενός άλλου διαγωνισμού (ΣΔΙΤ, ύψους 292 εκατ. ευρώ), για την είσοδο ιδιώτη φορέα στη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης (όπως έχουμε αναδείξει από καιρό η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει μεταφερθεί για τις 12/12/2022, εάν και δεν δοθεί νέα παράταση). Βέβαια, τα ερωτήματα και οι διευκρινήσεις που υπεβλήθησαν ξεπερνούν συνολικά τον αριθμό … «340» και αφορούν σε θέματα από το ενεργειακό κόστος, τις πληρωμές έως τεχνικά ζητήματα, προδιαγραφές κ.α. Η Αττικό Μετρό κοινοποίησε προ εβδομάδας τις σχετικές απαντήσεις (για όποιον ενδιαφέρεται) αλλά φαίνεται ότι οι εγχώριοι και ξένοι ενδιαφερόμενοι έχουν πολλές απορίες...

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA