Μενού
food-pass
Market Pass | shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σε μονοψήφια επίπεδα συνεχίζει να κινείται για έναν κόμη μήνα ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα σημειώνοντας παράλληλα μείωση από το 9,5% που ήταν τον Οκτώβριο, στο 9%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat και που ουσαιστικά αποτελούν τον προπομπό των όσων αναμένεται να ανακοινώσει και η ΕΛΣΤΑΤ.

Διαβάστε ακόμη: Ενεργειακή κρίση: Το αστρονομικό ποσό που έχει ξοδέψει η Ευρώπη για την αντιμετώπισή της

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία ο εναρμονισμένος ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 9,0% τον Νοέμβριο έναντι 9,5% τον Οκτώβριο. Σε μηνιαίο επίπεδο, παράλληλα, οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,0%. Στη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στο 10% από 10,5%.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, η ενέργεια κατέγραψε τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Νοέμβριο (34,9%, έναντι 41,5% τον Οκτώβριο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (13,6%, έναντι 13,1% τον Οκτώβριο), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (6,1%, σταθερό σε σύγκριση με τον Οκτώβριο) και υπηρεσίες (4,2% έναντι 4,3% τον Οκτώβριο).

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA