Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην αποτελεσματική λειτουργία των self test στα Λύκεια, ενώ έκανε γνωστό ότι τα εν λόγω test θα είναι υποχρεωτικά και για τους μαθητές του νηπιαγωγείου. Η προμήθειά τους θα γίνεται με τον ήδη γνωστό τρόπο. 

Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των Λυκείων τα κρούσματα αφορούσαν σε μαθητές και καθηγητές, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας της πλατφόρμας δήλωσης αποτελέσματος εισήλθαν 1,3 εκατομμύρια πολίτες.

Πιθανό το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα

Αναφορικά με την παράταση του σχολικού έτους επανέλαβε ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν έως τις 11 Ιουνίου, χωρίς προαγωγικές εξετάσεις. Τα Δημοτικά θα λειτουργούν έως τις 25 Ιουνίου. Τέλος υπογράμμισε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία το Σεπτέμβριο.

Μιχαηλίδου: 10 ή 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Νωρίτερα σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών. Οι πιθανές ημερομηνίες είναι 10 ή 17 Μαΐου με τους αρμόδιους να μην έχουν αποφασίσει ακόμη. 

«Ξεκινώντας ανάποδα ηλικιακά περιμένουμε να δούμε πώς πηγαίνει το άνοιγμα των λοιπών δραστηριοτήτων ώστε να αφήσουμε τα παιδιά των βρεφονηπιακών να πάνε στις τάξεις. Πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα είμαστε εδώ για να σας δώσω ξανά μία απάντηση. Μπορεί να ανοίξουν στις 10 Μαΐου μπορεί την επόμενη εβδομάδα (17/5) αν όλα πάνε καλά» δήλωσε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο OPEN TV.

«Μακάρι να ήμασταν σε θέση να πούμε ότι ανοίγουν τα πάντα» πρόσθεσε «υπάρχουν αρκετά που δεν έχουν ανοίξει ακόμα». Για το αν οι βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν με self test και για τα παιδιά η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι είναι κάτι που εξετάζεται σημειώνοντας πως «είναι ένα εργαλείο που τα μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA