Μενού
  • Α-
  • Α+

Από σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου ως και την ερχόμενη Τετάρτη (26/5) θα μπορούν οι φοιτητές να υποβάλλουν αίτηση για κατ' εξαίρεση μετεγγραφές ή μετακινήσεις σε τμήματα και σχολές των ΑΕΙ. Όπως έχει σημειωθεί οι αιτήσεις θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά, σε ειδική εφαρμογή.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλαδικές: 10.000 θέσεις κενές στα ΑΕΙ λόγω βάσης εισαγωγής

Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτημάτων των Πανεπιστημίων, παρατείνεται η ημερομηνία διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων για την εισαγωγή σε τμήματα ή σχολές των ΑΕΙ, από τις 19 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου, κατ’ εξαίρεση φέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας.

Μετεγγραφές 2021: Πώς μπαίνετε στην ειδική πλατφόρμα

Το σύστημα αφορά φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ, οι οποίοι απευθύνουν ηλεκτρονική αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση αποκλειστικά για σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις ή επιγενόμενες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Δικαιούχοι υποβολής αίτησης είναι οι φοιτητές που έχουν εξαιρετικό λόγο και δεν υπέβαλαν αίτηση για κατ' εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση κατά την προηγούμενη περίοδο από 15 έως 23 Δεκεμβρίου 2020. Ακόμη, όσοι κατά την προαναφερθείσα περίοδο δεν ολοκλήρωσαν ή δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία (δεν απέστειλαν έγκαιρα τα δικαιολογητικά ή δεν οριστικοποίησαν την ηλεκτρονική αίτηση, ή υπέβαλλαν αίτηση με δικαιολογητικά απευθείας στο πρωτόκολλο του ΥΠΑΙΘ).

Το νομοθετικό πλαίσιο για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές περιγράφεται στο άρθρο 79 του νόμου 4692 (ΦΕΚ 111/Α’/2020), και στo Κεφάλαιο ΣΤ' της υπ’ αριθμ. 148236/Ζ1 Υ.Α.(ΦΕΚ 4806/B'/30-10-2020)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ: Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι αιτούντες πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό χρήστη (username) και το συνθηματικό (password) των Ιδρυματικών τους λογαριασμών μέσω των οποίων ταυτοποιούνται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΥΤΕ.

Επισημαίνεται ότι η υποβληθείσα ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής/μετακίνησης επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν. 1599/1986 (Α΄ 75).

Για την οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής αίτησης, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν συνημμένα, σε μορφή PDF, το πλήρες σύνολο των δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τους λόγους που επικαλέστηκαν στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA