ΠΑΙΔΕΙΑ
26/08/2021 20:30

Βάσεις 2021: Την Παρασκευή 27 Αυγούστου τα αποτελέσματα - Οι εκτιμήσεις

Προς το τέλος της οδεύει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων των Πανελλαδικών στα πανεπιστήμια

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βάσεις 2021: Την Παρασκευή 27 Αυγούστου τα αποτελέσματα - Οι εκτιμήσεις
Βάσεις Πανελληνίων (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Την Παρασκευή, 27 Αυγούστου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις του 2021, που με τόση αγωνία περιμένουν χιλιάδες υποψήφιοι προκειμένου να μάθουν σε ποιο πανεπιστημιακό τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ και αν εισάγονται.Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανοδική πορεία στην πλειονότητα των τμημάτων όλων των επιστημονικών πεδίων, με την άνοδο να είναι πιο εντυπωσιακή στα τμήματα χαμηλής ζήτησης. Η άνοδος θα επηρεάσει τόσο τις ιατρικές, τις νομικές όσο και τις οικονομικές σχολές αλλά με διαφορετικές «ταχύτητες».

Και με SMS οι βάσεις

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ισχύει μια μεγάλη αλλαγή στην ανακοίνωση των βάσεων, καθώς οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα και με SMS στο κινητό τους ή να δουν το αποτέλεσμα διαδικτυακά. Μέσω της εφαρμογής results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν όχι μόνο για τη βαθμολογία τους, αλλά και για την ανακοίνωση των Βάσεων.

Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν σχετικό SMS, μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα στο οποίο πέρασαν.

Τελικές εκτιμήσεις

Οσο πλησιάζει η ημέρα των ανακοινώσεων για τις βάσεις οι εκτιμήσεις γίνονται και πιο συγκεκριμένες. Ετσι οι τελικές εκτιμήσεις 50 υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ σύμφωνα με το alfavita.gr είναι οι παρακάτω:

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΕΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ