Να υποδεχτεί τον Ομπάμα με 10 F-16 χεδίαζε ο Πάνος Καμμένος, όμως αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά του. Για ποιο λόγο; Ο «Βηματοδότης» έχει την απάντηση:

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο Πάνος Καμμένος ότι δεν ήταν αυτός που πρότεινε τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ: «Απλώς στήριξα την υποψηφιότητά του για να κάνω άνω κάτω τη ΝΔ» έλεγε.

Στην πραγματικότητα όμως, όπως έμαθα, αυτός ήταν που τον πρότεινε στον κ. Τσίπρα, ο οποίος το αποδέχθηκε με την ίδια λογική, ότι δηλαδή θα προκαλούσε πρόβλημα στη ΝΔ. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας προτού το ανακοινώσει ρώτησε έναν πρωτοκλασάτο πολιτικό (τον οποίο συμβουλεύεται συχνά) αν συμφωνεί.

Και αυτός δεν έφερε αντίρρηση. Αλλά τούτες τις ημέρες ο κ. Καμμένος έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του. Πρώτον, στην επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα. Σκόπευε να απογειώσει καμιά δεκαριά F-16 ως τιμητική συνοδεία στο Air Force Οne μόλις αυτό θα εισερχόταν στον FIR Αθηνών. Καθόλου εύκολη όμως υπόθεση, γιατί έμαθε ότι το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ διαθέτει ηλεκτρονικά αντίμετρα και δεν μπορεί να το πλησιάσει κανένα αεροσκάφος. Το δεύτερο θέμα που τον απασχολεί είναι ο ανασχηματισμός.

Επιμένει ότι ακόμη αργεί, ίσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα, ενώ σκοπεύει, όπως μαθαίνω, να ανασχηματίσει πολλούς από τους δικούς του: «Δεν θα περιμένουν τόσα χρόνια να γίνουν υπουργοί, όπως περίμενα εγώ στη ΝΔ» έλεγε.

Συνεπώς όσοι είναι υπουργοί σήμερα από τους ΑΝΕΛ μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζονται για αποχώρηση. Και κάτι ακόμα, το οποίο δεν θέλω να πιστέψω αλλά , όπως μου είπανε, ο υπουργός κάπου εκεί στο κέντρο της Αθήνας, όταν περνούσε, κάποιοι τον αποδοκίμασαν. Είναι δυνατόν να συμβεί τέτοιο πράγμα; Δεν το πιστεύω.