Να βάλει «πλάτη» ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε, σε προσωπική επιστολή που του αποστέλλει, με αφορμή τις δηλώσεις του Κώστα Αρβανίτη για το πρόσωπό του.

Μετά την απαράδεκτη δήλωση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο, στην οποία αποκάλεσε «μαλάκα» τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Κώστας Αρβανίτης από την Λαμία είπε: «Αυτό που πάλευα και θα παλεύω πάντα είναι η ελευθεροτυπία του Πορτοσάλτε να μιλάει. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι Πορτοσάλτε δεν αφήνουν εμένα να μιλάω».

Η στοχοποίηση του δημοσιογράφου έκανε τον Άρη Πορτοσάλτε να ζητήσει προστασία από τη «συκοφαντική επίθεση». «Αντιλαμβάνομαι ότι το κομματικό σας στέλεχος μιλά με την υπεροψία» τονίζει μεταξύ άλλων ο Άρης Πορτοσάλτε, αλλά συνεχίζει δε λέγοντας «υφίσταμαι βαρύτατη επίθεση».

Ολόκληρη η επιστολή του Αρη Πορτοσάλτε στον Αλέξη Τσίπρα:

«Αγαπητέ πρόεδρε

Θέλω να σας παρακαλέσω να με προστατεύσετε από τη συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου ο διευθυντής του σταθμού σας «Στο Κόκκινο».

Αντιλαμβάνομαι ότι το κομματικό σας στέλεχος μιλά με την υπεροψία που του δημιουργεί η σιγουριά ότι θα καταλάβει ανώτατη διευθυντική θέση στο κρατικό σύστημα των μέσων ενημέρωσης, σε περίπτωση επικράτησης των συνδυασμών σας στις επικείμενες εκλογές.

Κατανοείτε πιστεύω, ότι υφίσταμαι βαρύτατη επίθεση στο στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα προσωπικής και οικογενειακής ασφάλειας και ότι παρόμοια συμπεριφορά εφόσον γίνει αποδεκτή από εσάς, απειλεί την ελευθερία της έκφρασης, ειδικότερα μάλιστα της δημοσιογραφικής.

Με τιμή

Άρης Πορτοσάλτε»

Φωτογραφία: Eurokinissi