Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο φετινός Μάιος ήταν ένα από τους θερμότερους της δεκαετίας σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς η θερμοκρασία κινήθηκε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή συνεχίζεται. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη ήταν ο πιο θερμός Μάιος τουλάχιστον από το 2010, ενώ για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ήταν ο δεύτερος κατά σειρά.

Διαβάστε ακόμη: Κλιματική αλλαγή: 189 επιπρόσθετοι θάνατοι στην Αθήνα κάθε χρόνο λόγω ζέστης

Στη Μακεδονία και στη Θράκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε 0,8 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα από τη μέση τιμή και ήταν η τέταρτη υψηλότερη στη δεκαετία. Στη Δυτική Ελλάδα +0,9°C και ήταν η πέμπτη. Στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη +1,9°C +2ºC, και +2ºC αντίστοιχα και ήταν οι υψηλότερες της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αστεροσκοπείου η κύρια αιτία των παρατεταμένα υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας ήταν η επικράτηση υψηλών βαρομετρικών πιέσεων στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου, με αποτέλεσμα τη ροή θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τα Βαλκάνια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA