Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι δασικές πυρκαγιές υπήρχαν και πριν την εμφάνιση του ανθρώπου, εν μέρει υποβοηθούσαν τη φυσική ανάπτυξη των δένδρων. Όμως τα τελευταία χρόνια, η νέα εφιαλτική πραγματικότητα συνυπογράφεται από την κλιματική αλλαγή και την καταστροφική παρέμβαση του ανθρώπινου είδους. Το πράσινο της χώρας μας μειώνεται σημαντικά και τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς. Τώρα είναι η σημαντικότερη στιγμή να δράσουμε, να εφαρμόσουμε στην πράξη την πρόληψη μετά τις εικόνες που επικρατούν γύρω μας (αν και θα έπρεπε να είναι ήδη η πραγματικότητα όλων), αν θέλουμε να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τρομακτικό μέλλον.

Διαβάστε ακόμη: Κλιματική αλλαγή: Η Μεσόγειος καίγεται, η Βραζιλία παγώνει και ο πλανήτης εκπέμπει SOS

Αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ήδη, ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης Γη δεν είναι αποκλειστικό μας προνόμιο, τον μοιραζόμαστε με δισεκατομμύρια άλλα πλάσματα και ίσως, αλλάξουμε στάση όταν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μας έχει ανάγκη παρά μόνο εμείς εκείνον. Αποτελώντας το σπίτι για 10- 14 εκατομμύρια είδη ζωντανών οργανισμών, η Γη είναι ένα μέρος που μας φιλοξενεί μαζί με τόσα άλλα πλάσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA