ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
20/07/2022 12:51

Φωτιά: Η κλιματική κρίση έφερε Megafires και στη Μεσόγειο - Πύρινη κόλαση σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία

Η έκταση των δασικών πυρκαγιών έχει αυξηθεί κατακόρυφα, λόγω της κλιματικής αλλαγής - Πλέον τα καλοκαίρια είναι πιο ζεστά με αποτέλεσμα να ξεσπούν, και στις μεσογειακές χώρες, τεράστιες φωτιές τύπου Megafires

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φωτιά: Η κλιματική κρίση έφερε Megafires και στη Μεσόγειο - Πύρινη κόλαση σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία
Πηγή: shutterstock, Instagram
Ανάγνωση:

Οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές είναι ένα φαινόμενο που για ένα ακόμα καλοκαίρι απασχολεί - και - την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, η ένταση και η έκταση των πυρκαγιών αυτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής που έχει διαφοροποιήσει πλήρως τα δεδομένα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, πλέον τα καλοκαίρια είναι πιο ζεστά και πιο εκτεταμένα, με αποτέλεσμα να ξεσπούν, και στις μεσογειακές χώρες, τεράστιες πυρκαγιές τύπου Megafires τις οποίες τα προηγούμενα χρόνια συνηθίζαμε να βλέπουμε σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

Διαβάστε ακόμη: Ιταλία: Φωτιά έξω από την πόλη Λούκα, απομακρύνθηκαν 200 κάτοικοι - Μέτωπο και κοντά στην Τεργέστη

Τώρα, το φαινόμενο αυτό χτυπά και τη Γαλλία όπου χιλιάδες άνθρωποι τα τελευταία 24ωρα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έτσι ώστε να σωθούν. Την ίδια ώρα, τεράστιες πυρκαγιές έχουν προξενήσει ανάλογα μεγάλα προβλήματα και σε Ισπανία και Πορτογαλία αλλά και σε άλλα σημεία του ευρωπαϊκού νότου όπως φαίνεται κι από σχετικό χάρτη που δημοσίευσε στα social media η WWF.

Ειδικότερα, όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία η οποία θεωρείται μια από τις πιο οργανωμένες χώρες στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αποτελούν σύμφωνα με τους ειδικούς τη μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο ευάλωτη έχει γίνει πλέον και η Μεσόγειος στις Megafires, λόγω της κλιματικής κρίσης.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΦΩΤΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ