ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
22/07/2022 19:22

Αρκτούρος: Εσωσε ένα τραυματισμένο ζαρκάδι περίπου 4 μηνών

Ενα ζαρκάδι, περίπου 4 μηνών, εντοπίστηκε τραυματισμένο, με κάταγμα στο πόδι, από υπαλλήλους της δασικής υπηρεσίας και παραδόθηκε στην ομάδα «Αρκτούρος» - Πώς σώθηκε ο μικρός «Αιμίλιος»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αρκτούρος: Εσωσε ένα τραυματισμένο ζαρκάδι περίπου 4 μηνών
Πηγή: Facebook
Ανάγνωση:

Ζαρκάδι, περίπου 4 μηνών, έσωσε ο «Αρκτούρος» σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ξάνθης και τον κτηνίατρο Βασίλη Μπαλτόπουλο. Ο «Αιμίλιος», όπως ονομάστηκε, εντοπίστηκε στο δάσος από υπαλλήλους της δασικής υπηρεσίας με ανοιχτό κάταγμα στο αριστερό μπροστινό του πόδι.

Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του κ. Μπαλτόπουλου όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα παραδόθηκε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου». Ο «Αιμίλιος» φιλοξενείται στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο «Αρκτούρου» και εφόσον ξεπεράσει τον τραυματισμό του θα μπορέσει να επανενταχθεί στη φύση όταν ενηλικιωθεί.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση που έκανε ο Αρκτούρος στο Facebook αναφέρεται: «Ένα ζαρκάδι, περίπου 4 μηνών, έσωσε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ξάνθης και τον κτηνίατρο Βασίλη Μπαλτόπουλο. Ο Αιμίλιος, όπως ονομάστηκε, εντοπίστηκε στο δάσος από υπαλλήλους της δασικής υπηρεσίας με ανοιχτό κάταγμα στο αριστερό μπροστινό του πόδι. Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του κ. Μπαλτόπουλου όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα παραδόθηκε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ο Αιμίλιος φιλοξενείται στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και εφόσον ξεπεράσει τον τραυματισμό του θα μπορέσει να επανενταχθεί στην φύση όταν ενηλικιωθεί».

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΞΑΝΘΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ