ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
24/07/2022 16:57

Πολική αρκούδα πλησίασε ανθρώπους ζητώντας βοήθεια – Είχε κολλήσει κονσερβοκούτι στο στόμα της

Σε ένα χωριό στη βόρεια Ρωσία, κοντά στην Αρκτική, πήγε μία πολική αρκούδα, ζητώντας βοήθεια αφού είχε σφηνώσει η γλώσσα της μέσα σε ένα κονσερβοκούτι - Την έσωσαν κτηνίατροι που ήρθαν από τη Μόσχα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πολική αρκούδα πλησίασε ανθρώπους ζητώντας βοήθεια – Είχε κολλήσει κονσερβοκούτι στο στόμα της
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Μία πολική αρκούδα χρειαζόταν απεγνωσμένα βοήθεια καθώς η γλώσσα της είχε σφηνώσει μέσα σε ένα κονσερβοκούτι, με αποτέλεσμα να πλησιάσει ζητώντας την αρωγή από το χειρότερο θηρίο του πλανήτη, τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, μία λιπόσαρκη πολική αρκούδα αντιμετώπιζε πρόβλημα στο στόμα αφού είχε σφηνώσει ένα τσίγκινο κουτί γάλακτος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με λιμοκτονία. Ετσι πλησίασε τα σπίτια στο Ντίξον, στη βόρεια Ρωσία, με τους ανθρώπους, μετά το αρχικό σοκ, να προσπαθούν να τη βοηθήσουν.

Τα πλάνα δείχνουν το άγριο ζώο να εκλιπαρεί για βοήθεια στο Ντίξον, στη βόρεια Ρωσία, καθώς δεν μπορεί να φάει επειδή η γλώσσα του έχει σφηνώσει σε ένα άδειο κουτί με συμπυκνωμένο γάλα. Η πολική αρκούδα φαίνεται μάλιστα να πλησιάζει έναν κάτοικο που βρισκόταν στη βεράντα του, προκειμένου να τη βοηθήσει. Ο άνδρας φαίνεται να προσπαθεί να αφαιρέσει το κονσερβοκούτι προσέχοντας να μην τραυματίσει το στόμα της πολικής αρκούδας, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει καθώς η γλώσσα του ζώου έχει σφηνωθεί πολύ βαθιά μέσα στο κονσερβοκούτι. «Η αρκούδα εξαντλήθηκε τόσο πολύ που ήρθε σε μας για βοήθεια. Αλλά ήταν αδύνατον να τη βοηθήσουμε χωρίς να την τραυματίσουμε, οπότε τα παρατήσαμε» δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

Video Loading...

Αμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, με μία ομάδα κτηνιάτρων από τη Μόσχα να καλείται να σπεύσει στην περιοχή για να σώσει τη μικρή αρκούδα, με τις προσπάθειές τους όμως να παρεμποδίζονται από τις κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή. Τελικά, με τα πολλά οι κτηνίατροι κατάφεραν να φτάσουν στο χωριό και αφαίρεσαν το μεταλλικό κουτί από τα σαγόνια της πολικής αρκούδας αφού πρώτα τη νάρκωσαν.

Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Αλσινέτσκι, κτηνίατρο του ζωολογικού κήπου της Μόσχας, η γλώσσα του ζώου έχει υποστεί ζημιά. «Είναι θηλυκό, περίπου δύο χρόνων, λιπόσαρκη, ελαφρώς αφυδατωμένη. Το πιθανότερο είναι να επανέλθει διότι οι μύες της δεν επηρεάστηκαν. Αυτό που υπέστη βλάβη είναι το δέρμα της» ανέφερε ο ίδιος. Η αρκούδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση για αρκετές ημέρες προτού απελευθερωθεί ξανά στο φυσικό της περιβάλλον.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΡΚΟΥΔΑ ΡΩΣΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ