Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία πολική αρκούδα χρειαζόταν απεγνωσμένα βοήθεια καθώς η γλώσσα της είχε σφηνώσει μέσα σε ένα κονσερβοκούτι, με αποτέλεσμα να πλησιάσει ζητώντας την αρωγή από το χειρότερο θηρίο του πλανήτη, τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, μία λιπόσαρκη πολική αρκούδα αντιμετώπιζε πρόβλημα στο στόμα αφού είχε σφηνώσει ένα τσίγκινο κουτί γάλακτος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με λιμοκτονία. Ετσι πλησίασε τα σπίτια στο Ντίξον, στη βόρεια Ρωσία, με τους ανθρώπους, μετά το αρχικό σοκ, να προσπαθούν να τη βοηθήσουν.

Τα πλάνα δείχνουν το άγριο ζώο να εκλιπαρεί για βοήθεια στο Ντίξον, στη βόρεια Ρωσία, καθώς δεν μπορεί να φάει επειδή η γλώσσα του έχει σφηνώσει σε ένα άδειο κουτί με συμπυκνωμένο γάλα. Η πολική αρκούδα φαίνεται μάλιστα να πλησιάζει έναν κάτοικο που βρισκόταν στη βεράντα του, προκειμένου να τη βοηθήσει. Ο άνδρας φαίνεται να προσπαθεί να αφαιρέσει το κονσερβοκούτι προσέχοντας να μην τραυματίσει το στόμα της πολικής αρκούδας, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει καθώς η γλώσσα του ζώου έχει σφηνωθεί πολύ βαθιά μέσα στο κονσερβοκούτι. «Η αρκούδα εξαντλήθηκε τόσο πολύ που ήρθε σε μας για βοήθεια. Αλλά ήταν αδύνατον να τη βοηθήσουμε χωρίς να την τραυματίσουμε, οπότε τα παρατήσαμε» δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

Αμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, με μία ομάδα κτηνιάτρων από τη Μόσχα να καλείται να σπεύσει στην περιοχή για να σώσει τη μικρή αρκούδα, με τις προσπάθειές τους όμως να παρεμποδίζονται από τις κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή. Τελικά, με τα πολλά οι κτηνίατροι κατάφεραν να φτάσουν στο χωριό και αφαίρεσαν το μεταλλικό κουτί από τα σαγόνια της πολικής αρκούδας αφού πρώτα τη νάρκωσαν.

Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Αλσινέτσκι, κτηνίατρο του ζωολογικού κήπου της Μόσχας, η γλώσσα του ζώου έχει υποστεί ζημιά. «Είναι θηλυκό, περίπου δύο χρόνων, λιπόσαρκη, ελαφρώς αφυδατωμένη. Το πιθανότερο είναι να επανέλθει διότι οι μύες της δεν επηρεάστηκαν. Αυτό που υπέστη βλάβη είναι το δέρμα της» ανέφερε ο ίδιος. Η αρκούδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση για αρκετές ημέρες προτού απελευθερωθεί ξανά στο φυσικό της περιβάλλον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA