Πιστοί Βουδιστές σε κατάσταση πυρετώδους υπνωτικής έκστασης επαναφόρτισαν την «μαγική τους προστασία» από τα ιερά τατουάζ τους την περασμένη εβδομάδα στην Ταϋλάνδη.

Οι Βουδιστές έπαιρναν μέρος σε ένα πνευματικό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα κάθε Μάρτιο, στο οποίο μοναχοί χτυπούν τατουάζ σε χιλιάδες σε προσκυνητές στον βουδιστικό ναό Βατ Μαπανγκ Πρα, κοντά στην Μπανγκόκ.

Η τέχνη αυτή του σώματος πιστεύεται ότι περιέχει υπερφυσικές δυνάμεις και κρατάει μακριά την κακή τύχη προστατεύοντας από τραυματισμούς όσους τα έχουν στο σώμα τους.

Το πιο περίεργο στην τελετή αυτή είναι ότι τα συγκεκριμένα τατουάζ πρέπει να «ξαναχτυπιούνται» κάθε χρόνο για να διατηρήσουν τη δύναμή τους.

Πολλοί προσκυνητές στο φεστιβάλ κυριεύονται από τη δύναμη του μελανιού και πέφτουν σε μία κατάσταση έκστασης γνωστή και ως Khong Khuen.

Οι προσκυνητές κυριεύονται και αποκτούν τα χαρακτηριστικά των τατουάζ τους. Κάποιι από αυτούς τρέχουν προςε το μέρος του συγκεντρωμένου πλήθους από πιστούς που κάθονται οκλαδόν σε μια προσπάθεια να ανέβουν στον ναό, λίγο πριν πέσουν πάνω σε έναν τοίχο φρουρών που τους απωθούν.

Ο φωτογράφος Κλαούντιο Σίμπερ λέει «κάποιες σκηνές μου θύμισαν ταινίες με ζόμπι όπως του Dawn of the Dead, ειδικά όταν άρχιζαν να σέρνονται στο έδαφος ή να τρέχουν προς το μέρος σου. Καθώς οι πιστοί αρχίζουν να κυριεύονται τα μάτια τους ξεκινούν να σε διαπερνούν και τα διαβολικά γέλια το κάνουν ακόμα πιο τρομακτικό».

Δεκάδες προσκυνητών δήλωσαν το παρών στο φεστιβάλ για να βοηθήσουν όλους τους λάτρεις να βγουν από την έκστασή του τρίβοντάς τους τα αυτιά μέχρι εκείνοι να επανέλθουν στην πραγματικότητα.

When it all came to a close, the monks led a prayer before the masses rushed the stage to get a blast of holy water from a high-powered hose.

Όταν το φεστιβάλ τελειώνει οι μοναχοί ηγούνται μίας μεγάλης προσευχής λίγο πριν το πλήθος ορμήσει στην κεντρική σκηνή του ναού για να πάρει αγιασμένο νερό από ένα λάστιχο που ρίχνει το νερό με μεγάλη πίεση.