Μενού
  • Α-
  • Α+

Το αυτογκόλ-δώρο του Κακαμπάτζε ισοφαρίστηκε δύο λεπτά αργότερα από τον εκπληκτικό Κβαρατσκέλια.

Η εθνική ομάδα επέστρεψε, για επίσημο παιχνίδι προκριματικής φάσης, ύστερα από 46 χρόνια στην Τούμπα. H χαμένη στο χρόνο παρουσία της καταγράφηκε το 1975 όταν αντιμετώπισε και επικράτησε άνετα με 4-0 της Μάλτας. Όμως, άλλο το τότε κι άλλο το σήμερα…

Σ’ ένα ισορροπημένο παιχνίδι φουλ της τακτικής (52% - 48% η κατοχή μπάλας, 5-3 τελ. προσπάθειες, 3-4 κόρνερ, 239-210 οι πάσες) και της αμυντικής προσήλωσης στα πρώτα 45 λεπτά του, ο Φαν'τ Σχιπ ξεκίνησε το β’ μέρος με τον Λημνιό να παίρνει τη θέση του Τζόλη, με την εθνική να προσπαθεί να βάλει στην εξίσωση του αγώνα (και) τον Παυλίδη χωρίς πάντως ο Έλληνας επιθετικός της Βίλεμ να παίρνει πολλές μπάλες στα πόδια του. Κι αυτό, προφανώς, ήταν στα μείον για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παράλληλα με το ολοφάνερο πρόβλημα στον άξονα.

Ο Φαν'τ Σχιπ επέμενε στο «4-2-3-1», μετά τις αλλαγές ο Φορτούνης πήγε στον άξονα, με την εθνική να βρίσκει το γκολ στο 76’ για το 1-0. Η σέντρα του Λημνιού έμοιαζε εύκολη υπόθεση για την άμυνα της Γεωργίας, αλλά ο Κακαμπάτζε χωρίς την παραμικρή πίεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Η χαρά των Ελλήνων διεθνών για το αυτογκόλ-δώρο δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά. Ο Κβαρατσχέλια επανέλαβε αυτό που είχε επιχειρήσει, χωρίς επιτυχία, στο πρώτο μέρος. Πέρασε σαν σταματημένο τον Μαυρία, που έδειχνε να έχει πρόβλημα στο μαρκάρισμα του, πάτησε στην περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βλαχοδήμο φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1).

Πάλι καλά που στο 86’ με εντυπωσιακή επέμβαση ο Βλαχοδήμος είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Κανκάβα και δεν χάθηκε κι ο βαθμός της ισοπαλίας. 

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA