Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστιες είναι οι αντιδράσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου μετά την απόφαση των «12» να ανακοινώσουν τη σύσταση της European Super League, με κάπιοιες από αυτές τις ομάδες να αρχίζουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Πόσο εύκολο όμως είναι για κάποιον από τους συλλόγους των «12» να κάνει πίσω;

Όχι και τόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph, καθώς για την ομάδα που κάνει πίσω από τη συμφωνία της ESL, αναμένονται αγωγές δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως η αποχώρηση κάποιου συλλόγου χωρίς τη συγκατάθεση των υπολοίπων μελών θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον του, ειδικά εάν η νεοσύστατη αυτή ένωση κατέρρεε λόγω αυτής της απόσυρσης.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ και οι άλλοι σύλλογοι της European Super League βρίσκονται αντιμέτωποι με μηνύσεις για δισεκατομμύρια ευρώ εάν κάποιος από αυτούς αποχωρήσει από τη νέα λίγκα, σύμφωνα με την Telegraph Sport.

Εν μέσω ισχυρισμών ότι η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι κάνουν δεύτερες σκέψεις για τη συμμετοχή τους στο νέο ευρωπαϊκό σχήμα, μια πηγή σε μια από τις λεγόμενες ομάδες των «Big Six» στην Premier League επιβεβαίωσε ότι έχουν συνάψει μια «δεσμευτική συμφωνία».

Η ύπαρξη τέτοιων συμφωνιών, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος της European Super League, θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι σύλλογοι δεν μπορούν να αποσυρθούν ακόμη και αν οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τους έκαναν να το ξανασκεφτούν.

Η ίδια πηγή εξέφρασε την έκπληξή της για τους ισχυρισμούς ότι οποιοσδήποτε από τους εμπλεκόμενους σκέφτηκε να αποσυρθεί από τη λίγκα, καθώς όλοι γνωρίζουν για τις συνέπειες που τους περιμένουν.

Μια πηγή προσκείμενη στη λίγκα ανέφερε ότι κάθε ένας από τους 12 συλλόγους έχει υπογράψει συμβόλαια για να γίνει ισότιμος μέτοχος στην ESL μαζί με άλλους τρεις συλλόγους που δεν το έκαναν ακόμη.

UEFA: «Υπάρχει ακόμα χρόνος να αλλάξουν γνώμη»

Ο Αλεξάντερ Σεφερίν, πρόεδρος της UEFA, εξέδωσε νωρίτερα άμεση έκκληση στους ιδιοκτήτες των εμπλεκόμενων αγγλικών συλλόγων να αλλάξουν γνώμη για τη συμμετοχή τους στη λίγκα των «ανταρτών».

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της UEFA, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να απευθυνθώ στους ιδιοκτήτες ορισμένων αγγλικών συλλόγων. Κύριοι, έχετε κάνει ένα τεράστιο λάθος. Κάποιοι θα το χαρακτηρίσουν ως απληστία, άλλοι ως περιφρόνηση, αλαζονεία ή απόλυτη άγνοια του ποδοσφαιρικού πολιτισμού της Αγγλίας. Στην πραγματικότητα, δεν έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να αλλάξετε γνώμη. Ο καθένας κάνει λάθη στη ζωή. Οι Άγγλοι φαν αξίζουν τη διόρθωση αυτού του λάθους σας. Αξίζουν τον σεβασμό σας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA