Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βρετανός πρωθυπουργός χρησιμοποίησε μια συνάντηση στρογγυλής τραπέζης σήμερα το πρωί για να διατρανώσει εκ νέου την αντίθεσή του στην κίνηση.

Πηγές επιβεβαίωσαν ότι είπε σε επικεφαλής της ομοσπονδίας, της Πρέμιερ Λιγκ και των φιλάθλων ότι το προτεινόμενο πρωτάθλημα είναι ενάντια στον υγιή ανταγωνισμό, προσθέτοντας: «Πρέπει να ρίξουμε μια νομοθετική βόμβα για να το σταματήσουμε- και πρέπει να το κάνουμε τώρα.»

Τα λόγια του Τζόνσον έρχονται σε αντίθεση με εκείνα των υπουργών του ότι θέλουν να δοκιμάσουν πρώτα άλλες οδούς, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας των διοικητικών οργάνων του ποδοσφαίρου, ώστε να διευθετήσουν την κρίση - πριν περάσουν νέους νόμους.

Ωστόσο, όλοι περιμένουν από τον Βρετανό πρωθυπουργό να αναλάβει δράση εν μέσω φόβων ότι το νέο πρωτάθλημα θα μπορούσε να ξεκινήσει τον προσεχή Αύγουστο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σημερινή συνάντηση, ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε ότι ο ίδιος δεν υποστηρίζει συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα και δήλωσε πως δεν ξέρει πότε παραβρέθηκε σε αγώνα για τελευταία φορά. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το ποια ομάδα υποστηρίζει δεν έχει καμιά σημασία» και πως δεν χρειάζεται να είναι σκληροπυρηνικός οπαδός για να ενδιαφέρεται για αυτά τα ζητήματα. 

Απουσία αστυνομίας από αγώνες και επιβολή φόρων

Οι υπουργοί εξετάζουν μια σειρά νομικών μέσων για να εμποδίσουν τους έξι ποδοσφαιρικούς συλλόγους (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι,  Άρσεναλ και Τότεναμ) να ενταχθούν στο πρωτάθλημα. Ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι η άρση της κρατικής στήριξης (π.χ. παρουσία αστυνομίας) στους αγώνες της νεοσύστατης λίγκας ή η επιβολή φόρων στους συλλόγους και τις μεταγραφές παικτών τους.

Οι υπουργοί εξετάζουν επίσης το δίκαιο του ανταγωνισμού, ενώ η αρχή ανταγωνισμού και αγορών παρακολουθεί τις εξελίξεις. Οι επικριτές λένε ότι η Σούπερ Λιγκ θα αφαιρέσει τον ενθουσιασμό του ανταγωνισμού με τη μόνιμη παρουσία των μεγάλων συλλόγων στη διοργάνωση.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA