Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο Φωνακλάς, για τους οπαδούς του, έκανε τον κόσμο να σωπάσει, όταν κατέρρευσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020..

Ο Κρίστιαν Έρικσεν (Christian Dannemann Eriksen) γεννήθηκε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου 1992 και είναι Δανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος για την Ίντερ και την Εθνική Δανίας. Είναι πατέρας δύο παιδιών.  

Ο Κριστιάν Έρικσεν άρχισε το ποδόσφαιρο από τριών χρονών, στη γενέτειρά του το Μίντελφαρτ και μετέδωσε το πάθος του στην αδελφή του Λουίζ. Ο Κριστιάν ανακηρύχτηκε το 2005 σε ηλικία 13 χρονών καλύτερος παίχτης σε τουρνουά εφήβων με αποτέλεσμα να μαγνητίσει ευρωπαίους σκάουτερς. Σε ηλικία 15 χρονών δοκιμάστηκε από τις Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Τσέλσι.

Ινδάλματά του ήταν ο Ράιαν Γκίγκς, ο Ζιντάν και ο Μπέκαμ τους οποίους μελετούσε σε βίντεο κάθε βράδυ για να μάθει τα μυστικά τους. Ούτε η Μπαρτσελόνα, όμως, ούτε η Μίλαν ούτε και η Τσέλσι τον δέχτηκαν, αυτό δεν του ψαλίδισε τα όνειρα. Ο Άγιαξ ήταν η ομάδα που τον αγκάλιασε. Υπέγραψε το 2008 στην ομάδα του Άμστερνταμ. Οι γονείς του ζουν στο Μίντελφαρτ και ο πατέρας του ακόμα μισεί την Τσέλσι γιατί είχε χαρακτηρίσει το γιό του «αδύναμο και όχι τόσο ταλαντούχο». Η αδελφή του Έρικσεν παίζει στην ίδια θέση με τον Κρίστιαν και μάλιστα έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Δανίας.

Ο Έρικσεν συζεί με την φίλη του Σαμπίνα Κβιστ Γένσεν και έχουν αποχτήσει δύο παιδιά τον Αλφρεντ τριών χρονών και ένα ακόμα που δεν έχει κλείσει το πρώτο έτος του. Ο Έρικσεν άρχισε την καριέρα του στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στον Άγιαξ. Το 2014, ο Έρικσεν πήρε μεταγραφή για την Τότεναμ με την οποία ανακηρύχθηκε «Παίκτης της Χρονιάς» του συλλόγου στην πρώτη του σεζόν. Κατά τη διάρκεια των 7 χρονών του στο Λονδίνο διακρίθηκε ιδιαίτερα με τη φανέλα της Τότεναμ και ήταν βασικό μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Champions League το 2019. Τον Ιανουάριο του 2020, υπέγραψε στην Ίντερ.

Ο Έρικσεν έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Δανίας τον Μάρτιο του 2010 και ήταν ο νεότερος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA το 2010. Η Δανία έφτασε τότε μέχρι τις «16» και αποκλείστηκε από την Κροατία . Ο Έρικσεν ανακηρύχθηκε πέντε φορές ως ο Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς για τη Δανία.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή που ο Έρικσεν καταρρέει:

pic.twitter.com/fsjLdU2JVv

— videos ⚽ (@videosfute2021) June 12, 2021
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA