Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αγγλία με 4 γκολ ισοπέδωσε την Ουκρανία (4-0) στον προημιτελικό της Ρώμης με ενορχηστρωτή τον Χάρι Κέιν και πλέον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Euro 2020, στο «σπίτι» της στο Wembley τη Δανία, που απέκλεισε νωρίτερα στον έτερο προημιτελικό της ημέρας την Τσεχία με 2-1. Τα «λιοντάρια» διάγουν εξαιρετική πορεία στο Euro 2020, χωρίς να έχουν δεχτεί ούτε ένα γκολ!

Ουκρανία - Αγγλία 0-4

Η Αγγλία ήταν καταιγιστική και με ευρεία νίκη πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro 2020. Τα τρία λιοντάρια διέλυσαν την Ουκρανία της οποίας επικράτησαν 4-0 με τον Χάρι Κέιν να είναι εντυπωσιακός. Ο 27χρονος στράικερ σκόραρε δύο γκολ στο 4' και στο 50', ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Μαγκουάιρ (46') και Χέντερσον (63').

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να βρει το γρήγορο γκολ, πράγμα που κατάφερε. Ο Στέρλινγκ έκανε τρομερή παράλληλη κίνηση και με ωραία κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Χάρι Κέιν, ο οποίος έφυγε την κατάλληλη στιγμή, πρόλαβε τον Μπούστσαν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Η Αγγλία μπήκε στο δεύτερο μέρος με τον κατάλληλο τρόπο. Ο Σο εκτέλεσε φάουλ απ' τα αριστερά, ο Μαγκουάιρ αντέδρασε πιο γρήγορα απ' όλους και από κοντά έκανε το 0-2 στο 46ο λεπτό.

Τα τρία λιοντάρια βρήκαν χώρους, με τους Ουκρανούς να είναι ψηλά στο γήπεδο, και γρήγορα βρήκαν τον δρόμο προς το τρίτο γκολ. Ο Στέρλινγκ τροφοδότησε τον Σο με τακουνάκι, εκείνος με τη σειρά του έβγαλε σέντρα, ο Κέιν έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει κάτω απ' τα πόδια του Μπούτστσαν για το 0-3.

Η Αγγλία είχε πλέον και την ψυχολογία με το μέρος της και ήταν καταιγιστική. Ο Κέιν στο 62ο λεπτό έπιασε ένα απευθείας βολέ στα όρια της περιοχής, με τον Μπούστσαν να αποκρούσει και να διώχνει σε κόρνερ. Ήταν η προειδοποίηση ουσιαστικά της ομάδας του Σάουθγκεϊτ πριν απ' το τέταρτο γκολ. Έπειτα από κόρνερ απ' τα δεξιά, οι Ουκρανοί έμειναν στο έδαφος, ο Χέντερσον ήταν ο μόνος που σηκώθηκε και με το κεφάλι έγραψε το 0-4.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Αγγλία είχε κλειδώσει την πρόκριση, οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν με κάποιο γκολ, έστω και για την τιμή των... όπλων, με τα τρία λιοντάρια σαν σε προπόνηση να πανηγυρίζουν την πρόκριση και την επιστροφή τους στο Γουέμπλεϊ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Ζαμπάρνι, Κριβτσόφ, Ματβιγένκο, Καραβάεφ, Σιντόρτσουκ, Σαπαρένκο, Ζιντσένκο, Μικολένκο, Γιαρμολένκο, Γιαρέμτσουκ

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις, Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν

Τσεχία - Δανία 1-2

Με το… καλημέρα οι Δανοί πήραν κεφάλι στο σκορ, με τον Ντιλέινι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με μια κεφαλιά (5′), ενώ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Ντόλμπεργκ τους έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (42′). Οι Τσέχοι τους έβαλαν δύσκολα, όταν επέστρεψαν στο παιχνίδι χάρη στο γκολ του συνήθη ύποπτου Σικ (49′), όμως ξεπέρασαν και αυτό το εμπόδιο.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Δανία σε μια τόσο σημαντική αναμέτρηση. Ύστερα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και συγκεκριμένα στο 5′ έκανε το 0-1. Ο Λάρσεν με μια εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Ντιλέινι και εκείνος με μια κεφαλιά νίκησε τον Βάτσλικ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αυτό έδωσε πολύ αυτοπεποίθηση στους Δανούς, ο οποίοι πατούσαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Στο 13′ είχαν ακόμη μια καλή στιγμή, όταν ο Ντάμσγκααρντ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ μετά από ένα διώξιμο του Χόιμπιεργκ, όμως το πλασέ του ήταν πολύ αδύναμο για να ανησυχήσει τον Βάτσλικ, ενώ στο 16′ απείλησαν ξανά, με τον Ντιλέινι να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους… παγωμένους Τσέχους ήρθε στο 22′, με τον Χόλες να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για σουτ μέσα στην περιοχή, να το επιχειρεί και τον Σμάιχελ να θυμίζει τον πατέρα του και να του λέει «όχι» εντυπωσιακά. Εκεί που η Τσεχία είχε αρχίσει να κερδίζει μέτρα, ψάχνοντας την ισοφάριση ήρθαν τα χειρότερα για εκείνη…

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στο 42′, η ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαν έκανε το 0-2. Έπειτα από ένα ωραίο γύρισμα του Μέλε ο Ντόλμπεργκ με μια προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των τυπικά γηπεδούχων.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Τσεχία είχε… μεταμορφωθεί. Μπήκε πολύ δυνατά και μέσα σε μόλις 1 λεπτό είχε δύο καλές στιγμές, με τους Κρμέντσικ και Μπαράκ, όμως ο Σμάιχελ είπε «όχι» και στους δύο, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 49′ όμως ο συνήθης ύποπτος χτύπησε ξανά και εκεί ο Σμάιχελ δεν είχε αντίδραση. Ο λόγος φυσικά για τον Πάτρικ Σικ, που μετά από ένα γέμισμα του Τσούφαλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ εξ’ επαφής και μάλιστα με το δεξί του πόδι, μειώνοντας σε 1-2.

Έτσι, οι Τσέχοι κατάφεραν να περιορίσουν σε πιο παθητικό ρόλο τους Δανούς, οι οποίοι όμως το υποστήριξαν καλά αυτό, καθώς μετά τη φάση του τέρματος που δέχτηκαν δεν επέτρεψαν ξανά στην ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι να γίνει απειλητικοί. Κατάφεραν να «παγώσουν» τον ρυθμό και αυτό ήταν υπέρ τους.

Η Δανία είχε τεράστια ευκαιρία στο 82′ να «κλειδώσει» τη νίκη και την πρόκριση, όταν ο Μέλε βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά δεν νίκησε τον εξαιρετικό Βάτσλικ. Ωστόσο, αυτό δεν το πλήρωσαν οι Δανοί, καθώς με την κατάλληλη διαχείριση που έκαναν διατήρησαν το προβάδισμα τους μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

ΤΣΕΧΙΑ (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Μπορίλ, Κάλας, Σελούστκα (65’ Μπράμπετς), Κουφάλ, Σούτσεκ, Χόλες (46’ Γιάνκτο), Σέβτσικ (79’ Νταρίντα), Μπαράκ, Μάζοπουστ (46’ Κρμέντσικ), Σικ (79’ Βύντρα).

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βέστεργκααρντ, Κίερ, Κρίστενσεν (81’ Αντερσεν), Μέλε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (82’ Γιένσεν), Στρίγκερ-Λάρσεν (71’ Βας), Ντάμσγκααρντ (60’ Νόργκααρντ), Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59’ Πόουλσεν).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA